Kalfsburger met brie, rodekool en appel
Kalfsburger met brie, rodekool en appel

Kalfsburger met brie, rodekool en appel

met aardappelblokjes, rode ui en vadouvanmayonaise

Wist je dat door een beetje azijn of citroensap toe te voegen, rodekool zijn mooie kleur beter behoudt bij het koken?

Allergens:
Mustard
•Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

100 g

Shredded red cabbage

½ piece

Apple

½ piece

Red onion

1 piece

Poppyseed roll

1 piece

Veal burger

20 g

Creamy French brie

50 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

0.16 sachet(s)

Vadouvan

(Contains Mustard)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

White balsamic vinegar

Nutrition Values

Calories1002 kcal
Energy (kJ)4194 kJ
Fat56 g
Saturated Fat20 g
Carbohydrate84 g
Sugar20 g
Dietary Fiber7.2 g
Protein35 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Bowl
•Baking Sheet with Baking Paper
•Small Bowl
•Casserole with Lid
•Grater
•Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Aardappel bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in blokjes van 1 bij 1 cm. Meng de blokjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de aardappelblokjes over een bakplaat met bakpapier en bak 25 – 30 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje hamburger zonder of met de helft van de aardappelblokjes. De overige aardappelblokjes kun je op een andere dag deze week verwerken in een soep, salade of ander gerecht en gebruik de helft van de mayonaise.

Rodekool bereiden
2

Meng in een kleine kom 1/4 van de gesneden rodekool met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon. Zet apart en schep af en toe om. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de overige rodekool 4 - 5 minuten.

Rodekool stoven
3

Rasp ondertussen de appel met een grove rasp. Voeg de helft van de appel en 50 ml water per persoon toe aan de hapjespan met rodekool en laat, afgedekt, 10 - 12 minuten stoven. Voeg de andere helft van de appel na het stoven toe. Breng op smaak met peper en zout.

Burgers bakken
4

Snijd de rode ui in ringen. Bak de kaiserbroodjes 6 - 8 minuten mee met de aardappelen in de oven. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de uienringen 5 - 6 minuten. Maak ruimte in het midden van de koekenpan en bak vervolgens de kalfsburgers 2 - 3 minuten per kant.

Tip: Past niet alles in één pan? Verhit dan een tweede koekenpan en bak de burgers met een beetje roomboter op middelhoog vuur.

Brie smelten
5

Snijd ondertussen 2 plakjes brie per persoon. Leg de plakjes brie op de kalfsburger als deze bijna klaar is. Bak ongeveer 1 minuut mee totdat de brie gesmolten is. Meng in een kleine kom de mayonaise met 1/2 tl vadouvan per persoon.

Serveren
6

Verdeel de aardappelblokjes over de borden en schep de vadouvanmayonaise erbij. Snijd het kaiserbroodje open en beleg met de kalfsburger met brie, uienringen en zoetzure rodekool. Serveer met de gestoofde rodekool en appel.