Skip to main content
Romige parelgerstrisotto met harissa en boerenkool
Romige parelgerstrisotto met harissa en boerenkool

Romige parelgerstrisotto met harissa en boerenkool

met cherrytomaten en Parmigiano Reggiano

Er zijn veel soorten boerenkool en deze kunnen in allerlei gerechten en keukens worden gebruikt. Net zoals pastinaak is boerenkool bestand tegen koude temperaturen en wordt het zelfs zoeter door vorst.

Labels:
Calorie Smart
Veggie
Allergenen:
Gerst
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Amandelnoten
Pinda's

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Parelgerst

(Bevat: Gerst, Gluten Kan bevatten: Gluten, Rogge, Tarwe)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

½

Tomatenpuree

75 gram

Gesneden boerenkool

65 gram

Rode cherrytomaten

25 gram

Roomkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

15 gram

Harissa

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

10 gram

Gezouten amandelen

(Bevat: Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

½ zakje(s)

Hello Harissa

10 gram

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

250 ml

Zoutarme groentebouillon

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

¼ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2618 kJ
Energie (kcal)626 kcal
Vetten25.1 g
waarvan verzadigd7.1 g
Koolhydraten73.5 g
waarvan suikers17.9 g
Vezels14.3 g
Eiwitten20 g
Cholesterol8.3 mg
Zout2.2 g
Potassium320.6 mg
Calcium136.4 mg
Iron0.5 mg

Benodigdheden

Grote hapjespan met deksel
Kom

Instructies

Smaakmakers bakken
1
  • Bereid de bouillon.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een grote hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en ui 1 - 2 minuten.
  • Voeg de parelgerst, de Hello Harissa (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en de tomatenpuree toe aan de pan en bak 1 minuut.
Snijden
2
  • Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat, afgedekt, 20 - 25 minuten op laag vuur koken. Roer regelmatig door.
  • Voeg de boerenkool en eventueel wat extra water toe. Laat 5 - 10 minuten koken.
  • Snijd ondertussen de cherrytomaten in vieren.
  • Snijd de peterselie grof.
Garnering voorbereiden
3
  • Meng in een kom de cherrytomaten met de extra vierge olijfolie, de helft van de honing en de helft van de peterselie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Hak de amandelen grof.
  • Roer de roomkaas en de overige honing door de parelgerstrisotto. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Serveer de parelgerstrisotto op diepe borden en leg de cherrytomaten erbovenop.
  • Besprenkel met de harissa en rasp de Parmigiano Reggiano erover.
  • Garneer met de amandelen en de overige peterselie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders