Kabeljauwfilet met bieslookmayonaise
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kabeljauwfilet met bieslookmayonaise

Kabeljauwfilet met bieslookmayonaise

Met knoflookkrieltjes en broccoli

Kabeljauw is een magere vis, bomvol eiwitten en rijk aan mineralen. Hij heeft een aangename, losse structuur en is bij veel mensen geliefd. Je maakt bij de vis zelf een bieslookmayonaise en de aardappeltjes breng je op smaak met een zelfgemaakte knoflookboter. Zo op tafel en boordevol smaak!

Labels:
Kook mij eerst
Allergenen :
Vis
Eieren
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

200 gram

Broccoli

¼ stuk(s)

Knoflookteen

5 spriet(en)

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

100 gram

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

50 gram

Mayonaise

(Bevat Eieren, Mosterd)

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3423 kJ
Energie (kcal)818 kcal
Vetten57 g
waarvan verzadigd10.4 g
Koolhydraten41 g
waarvan suikers3.5 g
Vezels10 g
Eiwitten29 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

• Zet de krieltjes net onder water in een pan met deksel en breng aan de kook. • Kook de krieltjes in 15 – 17 minuten gaar, giet af en laat zonder deksel uitstomen. • Kook ondertussen 200 ml water per persoon in een pan met deksel voor de broccoli. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan.

Snijden en koken
2

• Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. • Kook de broccoli in 6 – 8 minuten gaar, giet af en laat zonder deksel uitstomen. • Pers of snijd ondertussen de knoflook heel fijn en hak de bieslook fijn.

Bakken en mengen
3

• Dep de kabeljauwfilet droog en bestrooi met peper en zout. • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur en bak de kabeljauw 2 – 3 minuten aan elke kant. • Meng ondertussen de bieslook door de mayonaise en breng op smaak met peper en zout

Serveren
4

• Meng de roomboter en de knoflook door de krieltjes • Serveer de knoflookkrieltjes met de broccoli, de kabeljauwfilet en de bieslookmayonaise