Skip to main content
Japanse pannenkoek met ontbijtspek
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japanse pannenkoek met ontbijtspek

Japanse pannenkoek met ontbijtspek

met frisse salade van komkommer, appel en sojabonen

Met dit recept tover je 313 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
Extra groente
Snel & gezond
Allergenen :
Ei
Gluten
Tarwe
Soja
Zwaveldioxide en sulfiet
Mosterd
Gerst

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ bosje(s)

Bosui

100 gram

Gesneden spitskool

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

25 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Gluten, Tarwe)

50 gram

Ontbijtspek

¼ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Appel

25 gram

Sojabonen

(Bevat: Soja)

10 gram

Ponzu

(Bevat: Soja, Zwaveldioxide en sulfiet, Tarwe)

7.5 ml

Worcestershiresaus

(Bevat: Mosterd, Soja, Gerst)

30 gram

Tomatenketchup

¼ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Soja, Gluten, Tarwe)

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] mayonaise

30 gram

Bloem

35 ml

Water

¼ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3538 kJ
Energie (kcal)846 kcal
Vetten45.7 g
waarvan verzadigd10.1 g
Koolhydraten68.1 g
waarvan suikers24.3 g
Vezels8.3 g
Eiwitten35.1 g
Zout3.5 g

Benodigdheden

Grote kom
Koekenpan met deksel
Dunschiller of kaasschaaf
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Beslag maken
1
  • Snijd de bosui in fijne ringen. Bewaar een klein deel van het groene gedeelte apart ter garnering.
  • Verhit een klein scheutje zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur (zie Tip). Bak de spitskool 2 - 3 minuten. 
  • Kluts in een grote kom de eieren, de bloem en de aangegeven hoeveelheid water tot een beslag.
  • Voeg het panko paneermeel en de bosui toe aan het beslag en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Bakken
2
  • Haal de spitskool uit de pan. Leg het spek in dezelfde pan en leg de spitskool erbovenop.
  • Zet het vuur laag en schep het beslag in de pan (zie Tip).
  • Bak de pannenkoek, afgedekt, 6 - 8 minuten op laag tot middelmatig vuur, of tot de pannenkoek goudbruin en krokant is.

Tip: Deze pannenkoek is voor 2 personen. Kook je voor 4 personen? Verdeel alle ingrediënten dan over 2 pannen. 

Salade maken
3
  • Schaaf ondertussen met een dunschiller of kaasschaaf linten van de komkommer.
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes.
  • Meng in een saladekom de komkommer, appel en sojabonen met de ponzusaus.
  • Breng op smaak met sojasaus en peper.
Pannenkoek omdraaien
4
  • Meng in een kleine kom een zoete saus van de worcestershiresaus en de tomatenketchup.
  • Draai de pannenkoek om (zie Tip 1).
  • Verdeel de zoete saus over de kant met het spek.
  • Bak de pannenkoek nog 2 - 3 minuten op middelmatig tot laag vuur op de andere kant (zie Tip 2).

Tip 1: Gebruik eventueel een bord om de pannenkoek om te draaien.

Tip 2: De pannenkoek mag nog een beetje zacht zijn vanbinnen.

Sauzen maken
5
  • Meng in een tweede kleine kom de mayonaise met de zoete Aziatische saus.
Serveren
6
  • Halveer de pannenkoek en serveer een halve pannenkoek per bord. 
  • Besprenkel de pannenkoekhelften met de mayonaise. Garneer met de overige bosui.
  • Serveer de salade ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui
Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

en voor ouders: pinda-kokostopping en Koreaanse kruiden
Fusion falafelbowl met chipotle-tahinsaus

Fusion falafelbowl met chipotle-tahinsaus

met Koreaanse kruiden, aardappelpartjes en komkommer
Teriyaki noedels met garnalen en wittekool

Teriyaki noedels met garnalen en wittekool

en voor ouders: Thais basilicum en pinda's
Pastabowl met garnalen en tomatensaus

Pastabowl met garnalen en tomatensaus

kies en mix toppings: mozzarella, basilicum, geroosterde panko en meer!
Romige conchiglie met rundergehakt

Romige conchiglie met rundergehakt

kies en mix toppings: ontbijtspek, mozzarella, basilicum en meer!
Bulgur met geitenkaasbolletjes en meiraap

Bulgur met geitenkaasbolletjes en meiraap

met appel, verse kruiden, balsamicodressing en pompoenpitten
Sweet en sticky noedels met gebakken ei en gomasio

Sweet en sticky noedels met gebakken ei en gomasio

met peultjes, zoete Aziatische saus en limoen
Valentijnsdag cheesecake met citroen en blauwe bessen

Valentijnsdag cheesecake met citroen en blauwe bessen

om te delen | met een speculaasbodem
Sticky buikspek op witte demi-baguette met pittige frietjes

Sticky buikspek op witte demi-baguette met pittige frietjes

geïnspireerd op bánh mì, met sojabonensalade en sambalmayonaise
Bowl met miso-courgette en sojabonensalade

Bowl met miso-courgette en sojabonensalade

met rijst, pittige bosui-salsa, cashewnoten en komkommer
Valentijnsdag red velvet truffels

Valentijnsdag red velvet truffels

om te delen | met witte chocolade
Rijstbowl met gebakken ei en zoete Aziatische saus

Rijstbowl met gebakken ei en zoete Aziatische saus

met cashewnoten, verse kruiden, groenten en limoen
Hoisinaubergine met gomasio-sojabonensalade

Hoisinaubergine met gomasio-sojabonensalade

met knoflookrijst, pinda's, koriander en bosui
Pittige gebakken rijst met kimchi

Pittige gebakken rijst met kimchi

met vissaus, gebakken ei, furikake en sesamzaad
Geitenkaassalade met pecannoten en pompoenpitten

Geitenkaassalade met pecannoten en pompoenpitten

met yoghurtdressing, appel, courgette en aardappelen
Koreaanse stijl gefrituurde kip met 'swicy' saus

Koreaanse stijl gefrituurde kip met 'swicy' saus

met rijst, sesamzaad en komkommer-radijssalade
Platbrood met grillkaas en honing

Platbrood met grillkaas en honing

met verse kruiden, paprikamayo, za'atar en rodekool
Zoete sesamnoedels met gebakken ei

Zoete sesamnoedels met gebakken ei

met gefrituurde uitjes, koriander en roerbakgroenten
Bao buns met sticky hoisin buikspek en pinda's

Bao buns met sticky hoisin buikspek en pinda's

met ponzu paksoi, gembermayo en gebakken ui

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Half-om-half burger met bloemkool en kaassaus uit de oven

Half-om-half burger met bloemkool en kaassaus uit de oven

met romige aardappelpuree, peterselie en panko
Parelcouscous met Midden-Oosterse stijl kip en aubergine

Parelcouscous met Midden-Oosterse stijl kip en aubergine

met munt-labnesaus en frisse tomaat-komkommersalade
Naanpizza met aubergine

Naanpizza met aubergine

met champignons en mozzarella
Mafaldine met burrata en pittige panko-topping

Mafaldine met burrata en pittige panko-topping

in romige saus met kappertjes en cherrytomaten
Italiaanse stijl cottage pie

Italiaanse stijl cottage pie

met varkensboerengehakt en spinazie-kaastopping
Pasta pesto met Parmigiano Reggiano en courgette

Pasta pesto met Parmigiano Reggiano en courgette

met peterselie, basilicum en tomaat
Udonnoedels roerbak met omeletreepjes

Udonnoedels roerbak met omeletreepjes

voor de ouders: zoet-pittige chilisaus, gezouten pinda's en koriander
Aubergine fatteh met krokante kikkererwten

Aubergine fatteh met krokante kikkererwten

met knapperig platbrood, tahin-yoghurtsaus en walnootstukjes
Mee Goreng stijl noedels met kip-kalkoengehakt

Mee Goreng stijl noedels met kip-kalkoengehakt

met zoete Aziatische saus, paksoi en gefrituurde uitjes
Pittige honingpita's met burger en rodebietenspread

Pittige honingpita's met burger en rodebietenspread

met witte kaas, yoghurtsaus en komkommersalade
Fusilli met basilicum en Grana Padano

Fusilli met basilicum en Grana Padano

met champignons, linzen en Siciliaanse kruiden
Rode biet platbrood met rundergehakt en grillkaas

Rode biet platbrood met rundergehakt en grillkaas

met za'atar, labne en verse kruiden
Steak met mascarpone-broccolipuree

Steak met mascarpone-broccolipuree

met Parmigiano Reggiano, pastinaak en uienjus
Zalmfilet met broccolini en tahindressing

Zalmfilet met broccolini en tahindressing

met bulgur, cherrytomaten en geroosterd amandelschaafsel
Varkenshaas met paksoi en salade

Varkenshaas met paksoi en salade

met gezouten pinda's en frisse sesamdressing
Cheesy tuna melt stokbrood

Cheesy tuna melt stokbrood

kies en mix toppings: tomaat, mais, verse kruiden en meer!
Snelle pasta met Mexicaans geïnspireerde twist

Snelle pasta met Mexicaans geïnspireerde twist

met varkensgehakt, kaas en zure room
Tandoori-stijl kalkoensalade

Tandoori-stijl kalkoensalade

met mangochutneydressing, aardappelen en zoetzure radijsjes
Wildzwijnburger met mosterdroomsaus

Wildzwijnburger met mosterdroomsaus

met aardappelpuree, sperziebonen en wortel
Flammkuchen met brie en appel

Flammkuchen met brie en appel

met gebakken aardappeltjes en komkommersalade