Skip to main content
Japanse pannenkoek met ontbijtspek

Japanse pannenkoek met ontbijtspek

met frisse salade van komkommer, appel en sojabonen

Met dit recept tover je 313 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Ei
Gluten
Tarwe
Soja
Zwaveldioxide en sulfiet
Gerst
Mosterd

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ bosje(s)

Bosui

100 gram

Gesneden spitskool

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

25 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Gluten, Tarwe)

4 plak(ken)

Ontbijtspek

¼ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Appel

25 gram

Sojabonen

(Bevat: Soja)

10 gram

Ponzu

(Bevat: Gluten, Tarwe, Soja, Zwaveldioxide en sulfiet)

7.5 gram

Worcestershiresaus

(Bevat: Gluten, Soja, Gerst, Mosterd)

30 gram

Tomatenketchup

8.75 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Gluten, Tarwe, Soja)

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] mayonaise

30 gram

Bloem

35 ml

Water

¼ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3637 kJ
Energie (kcal)869 kcal
Vetten47.4 g
waarvan verzadigd10.5 g
Koolhydraten68.1 g
waarvan suikers24.9 g
Vezels8.3 g
Eiwitten37.1 g
Zout3.6 g
Potassium197.5 mg
Calcium31.3 mg
Iron0.5 mg

Benodigdheden

Grote kom
Koekenpan met deksel
Dunschiller of kaasschaaf
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Beslag maken
1
  • Snijd de bosui in fijne ringen. Bewaar een klein deel van het groene gedeelte apart ter garnering.
  • Verhit een klein scheutje zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur (zie Tip). Bak de spitskool 2 - 3 minuten. 
  • Kluts in een grote kom de eieren, de bloem en de aangegeven hoeveelheid water tot een beslag.
  • Voeg het panko paneermeel en de bosui toe aan het beslag en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Bakken
2
  • Haal de spitskool uit de pan. Leg het spek in dezelfde pan en leg de spitskool erbovenop.
  • Zet het vuur laag en schep het beslag in de pan (zie Tip).
  • Bak de pannenkoek, afgedekt, 6 - 8 minuten op laag tot middelmatig vuur, of tot de pannenkoek goudbruin en krokant is.

Tip: Deze pannenkoek is voor 2 personen. Kook je voor 4 personen? Verdeel alle ingrediënten dan over 2 pannen. 

Salade maken
3
  • Schaaf ondertussen met een dunschiller of kaasschaaf linten van de komkommer.
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes.
  • Meng in een saladekom de komkommer, appel en sojabonen met de ponzusaus.
  • Breng op smaak met sojasaus en peper.
Pannenkoek omdraaien
4
  • Meng in een kleine kom een zoete saus van de worcestershiresaus en de tomatenketchup.
  • Draai de pannenkoek om (zie Tip 1).
  • Verdeel de zoete saus over de kant met het spek.
  • Bak de pannenkoek nog 2 - 3 minuten op middelmatig tot laag vuur op de andere kant (zie Tip 2).

Tip 1: Gebruik eventueel een bord om de pannenkoek om te draaien.

Tip 2: De pannenkoek mag nog een beetje zacht zijn vanbinnen.

Sauzen maken
5
  • Meng in een tweede kleine kom de mayonaise met de zoete Aziatische saus.
Serveren
6
  • Halveer de pannenkoek en serveer een halve pannenkoek per bord. 
  • Besprenkel de pannenkoekhelften met de mayonaise. Garneer met de overige bosui.
  • Serveer de salade ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders