HelloFresh
Italiaanse platbroodpizza's met buffelmozzarella

Italiaanse platbroodpizza's met buffelmozzarella

met champignons en gele paprika

25 minuten
Lees meer

Met deze platbroodpizza zit jij snel aan tafel: de bereidingstijd is kort en doordat het brood al gebakken is, hoeft de pizza niet zo lang in de oven. Platbrood kom je in verschillende vormen over de hele wereld tegen. Van tortilla's in Mexico en naan in India tot roti in Suriname. Vandaag gebruik je platbrood als bodem voor je pizza. Je belegt de pizza rijkelijk met tomatensaus en frisse groenten, zodat het een volwaardige avondmaaltijd wordt.

Labels:Calorie-focusVeggie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen
Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Knoflookteen

250 g

Champignons

1 stuks

Gele paprika

125 g

Buffelmozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

200 g

Passata

2 tl

Paprikapoeder

4 stuks

Wit platbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

2 tl

Gedroogde oregano

50 g

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Olijfolie

Zelf toevoegen

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3056 kJ
Energie (kcal)731 kcal
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd15.3 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers9.3 g
Vezels8 g
Eiwitten32 g
Zout1.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Kom
Bakplaat
Bakpapier
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Voorbereiden
Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn.

Snijden en scheuren
Snijden en scheuren
2

Snijd de champignons in plakken en de gele paprika in smalle repen. Scheur de buffelmozzarella klein.

Champignons bakken
Champignons bakken
3

Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de champignons 3 – 4 minuten.

Pizza beleggen
Pizza beleggen
4

Meng ondertussen de passata met de knoflook en het paprikapoeder in een kom en breng op smaak met peper en zout. Smeer de platbroden in met de tomatensaus. Verdeel de champignons, de paprika en bestrooi met de gedroogde oregano en geraspte belegen kaas.

Pizza's bakken
Pizza's bakken
5

Bak de platbroodpizza's op een bakplaat met bakpapier ongeveer 7 – 8 minuten in de oven. Verdeel, meteen nadat de pizza uit de oven komt, de buffelmozzarella erover en laat even smelten.

Serveren
Serveren
6

Verdeel de pizza's over de borden en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.