topBanner
Italiaanse orzo met gehakt

Italiaanse orzo met gehakt

met groenten en parmigiano reggiano

QUICK & EASY
Lees meer

Drukke dag? Deze Italiaanse orzo is snel klaar én smaakvol: de groenten hebben we alvast voor je gesneden en de bouillon en Parmezaanse kaas zorgen voor veel smaak en smeuïgheid. Deze pittige kaas komt uit de Parma-regio in Italië en wordt gemaakt van koemelk. Wist je dat er 16 liter nodig is om een kilo parmigiano reggiano, zoals de kaas in het Italiaans heet, te maken?

Labels:Lekker snelFamilie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Sjalot

400 gram

Groentemix van paprika, prei, gele wortel en courgette

(Kan bevattenSelderij)

1 bakje(s)

Tomatenpuree

170 gram

Orzo

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd)

200 gram

Half-om-halfgehakt

10 gram

Vers basilicum

50 gram

Geraspte parmigiano reggiano

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

500 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3757 kJ
Energie (kcal)898 kcal
Vetten43.0 g
waarvan verzadigd18.4 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers15.1 g
Vezels10 g
Eiwitten48 g
Zout3.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Verhit de roomboter in een grote koekenpan met hoge rand en fruit de knoflook en sjalot 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de groentemix toe en bak 2 minuten.

2

Voeg de tomatenpuree toe aan de pan en bak 1 minuut. Voeg de orzo toe en roer door. Schenk de bouillon over de orzo, meng goed en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

3

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur en voeg het gehakt toe. Bak het gehakt in 4 – 6 minuten los.

4

Ris ondertussen de basilicumblaadjes van de takjes en snijd in reepjes.

5

Voeg vlak voor serveren het gehakt (inclusief bakvet) toe aan de orzo. Voeg de helft van de parmigiano reggiano en de helft van het basilicum toe aan de orzo, roer door en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de orzo over de borden en garneer met de overige parmigiano reggiano en het overige basilicum.