Italiaanse orzo met gehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiaanse orzo met gehakt

Italiaanse orzo met gehakt

met groenten en parmigiano reggiano

Drukke dag? Deze Italiaanse orzo is snel klaar én smaakvol: de groenten hebben we alvast voor je gesneden en de bouillon en Parmezaanse kaas zorgen voor veel smaak en smeuïgheid. Deze pittige kaas komt uit de Parma-regio in Italië en wordt gemaakt van koemelk. Wist je dat er 16 liter nodig is om een kilo parmigiano reggiano, zoals de kaas in het Italiaans heet, te maken?

Labels:
Familie
Allergenen :
Gluten
Tarwe
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Sjalot

200 gram

Groentemix van paprika, prei, gele wortel en courgette

(Kan bevatten Selderij)

½ bakje(s)

Tomatenpuree

85 gram

Orzo

(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)

100 gram

Half-om-halfgehakt

5 gram

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

25 gram

Geraspte parmigiano reggiano

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

250 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3757 kJ
Energie (kcal)898 kcal
Vetten43 g
waarvan verzadigd18.4 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers15.1 g
Vezels10 g
Eiwitten48 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Koekenpan

Instructies

Fruiten
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Verhit de roomboter in een grote koekenpan met hoge rand en fruit de knoflook en sjalot 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de groentemix toe en bak 2 minuten.

Orzo bereiden
2

Voeg de tomatenpuree toe aan de pan en bak 1 minuut. Voeg de orzo toe en roer door. Schenk de bouillon over de orzo, meng goed en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

Gehakt bakken
3

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur en voeg het gehakt toe. Bak het gehakt in 4 – 6 minuten los.

Basilicum snijden
4

Ris ondertussen de basilicumblaadjes van de takjes en snijd in reepjes.

Mengen
5

Voeg vlak voor serveren het gehakt (inclusief bakvet) toe aan de orzo. Voeg de helft van de parmigiano reggiano en de helft van het basilicum toe aan de orzo, roer door en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de orzo over de borden en garneer met de overige parmigiano reggiano en het overige basilicum.