Skip to main content
Italiaanse orzo met gehakt

Italiaanse orzo met gehakt

met groenten en parmigiano reggiano

4.3
(430)

Drukke dag? Deze Italiaanse orzo is snel klaar én smaakvol: de groenten hebben we alvast voor je gesneden en de bouillon en Parmezaanse kaas zorgen voor veel smaak en smeuïgheid. Deze pittige kaas komt uit de Parma-regio in Italië en wordt gemaakt van koemelk. Wist je dat er 16 liter nodig is om een kilo parmigiano reggiano, zoals de kaas in het Italiaans heet, te maken?

Labels:
Familie
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Sjalot

200 gram

Groentemix van paprika, prei, gele wortel en courgette

(Kan bevatten: Selderij)

½ bakje(s)

Tomatenpuree

85 gram

Orzo

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Soja, Lupine, Mosterd, Ei)

100 gram

Half-om-halfgehakt

5 gram

Vers basilicum

(Bevat: Selderij)

25 gram

Geraspte parmigiano reggiano

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

250 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3757 kJ
Energie (kcal)898 kcal
Vetten43 g
waarvan verzadigd18.4 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers15.1 g
Vezels10 g
Eiwitten48 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Koekenpan

Instructies

Fruiten
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Verhit de roomboter in een grote koekenpan met hoge rand en fruit de knoflook en sjalot 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de groentemix toe en bak 2 minuten.

Orzo bereiden
2

Voeg de tomatenpuree toe aan de pan en bak 1 minuut. Voeg de orzo toe en roer door. Schenk de bouillon over de orzo, meng goed en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

Gehakt bakken
3

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur en voeg het gehakt toe. Bak het gehakt in 4 – 6 minuten los.

Basilicum snijden
4

Ris ondertussen de basilicumblaadjes van de takjes en snijd in reepjes.

Mengen
5

Voeg vlak voor serveren het gehakt (inclusief bakvet) toe aan de orzo. Voeg de helft van de parmigiano reggiano en de helft van het basilicum toe aan de orzo, roer door en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de orzo over de borden en garneer met de overige parmigiano reggiano en het overige basilicum.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders