Italiaanse minestronesoep met heekfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiaanse minestronesoep met heekfilet

Italiaanse minestronesoep met heekfilet

met pesto, spinazie en wortel

Allergenen :
Cashewnoten
•Melk (inclusief lactose)
•Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Wortel

40 gram

Risottorijst

100 gram

Spinazie

½ pak(ken)

Cannellinibonen

25 gram

Pesto genovese

(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)

1 stuk(s)

Heekfilet

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

¼ el

Witte balsamicoazijn

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1980 kJ
Energie (kcal)473 kcal
Vetten21.5 g
waarvan verzadigd3.6 g
Koolhydraten38.5 g
waarvan suikers5.8 g
Vezels11.4 g
Eiwitten28.5 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

•Hapjespan met deksel
•Sieve
•Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng 300 ml water per persoon aan de kook. Pers de knoflook of snijd fijn. Schil de wortel en snijd in kleine blokjes van 1 bij 1 cm.

Soep maken
2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook 2 minuten.  Voeg de risottorijst toe en bak 1 minuut mee. Voeg de wortel en het kokende water toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan (zie TIP). Dek de pan af en kook de wortel in 15 - 18 minuten gaar. 

Tip: Let je op je zoutinname? Voeg dan 1/4 bouillonblokje per persoon toe in plaats van een halve.

Spinazie snijden
3

Snijd ondertussen de spinazie in grove stukken en giet de cannellinibonen af in een zeef (zie TIP)

Tip: Wist je dat dit gerecht vooral door de bonen rijk is aan vezels? Het bevat bijna de helft van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Dat komt niet alleen door de bonen, ook de groente bevatten vezels.

Mengen
4

Roer de groene pesto, de spinazie, de cannellinibonen en de witte balsamicoazijn door de soep. Dek de pan af en verhit ongeveer 5 - 6 minuten, totdat de spinazie is geslonken.

Vis bakken
5

Dep ondertussen de heekfilet droog met keukenpapier. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de heekfilet  2 - 3 minuten op de huid. Verlaag het vuur en bak de vis nog 1 - 2 minuten op de andere zijde. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de soep over diepe borden en leg de heekfilet erop met de huid naar boven.