Vrij vertaald betekent grana padano de korrel van Padanië. Deze brokkelige kaas vindt zijn oorsprong op de Italiaanse Povlakte en heeft 9 tot 16 maanden gerijpt.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Wortel
1 zakje(s)
Italiaanse kruiden
1 pak(ken)
Tomatenblokjes
75 gram
Parelcouscous
(BevatGluten, TarweKan bevattenMosterd, Soja, Lupine, Eieren)200 gram
Spinazie
(Kan bevattenSelderij)10 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevattenSelderij)2 stuk(s)
Biologisch wit rozenbroodje
(BevatGluten, Tarwe, GerstKan bevattenSoja, Lupine, Eieren, Gluten, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose))40 gram
Grana padano-vlokken
(BevatEieren, Melk (inclusief lactose))350 ml
Groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
1 el
Olijfolie
2 el
Roomboter
Haal de roomboter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Halveer de wortel en snijd in halve maantjes.
Tip: Haal de roomboter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Zet opzij tot gebruik in stap 3.
Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Bak de ui en wortel 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg 2/3 van de knoflook en de Italiaanse kruiden toe en bak 30 seconden mee, tot de kruiden beginnen te geuren. Voeg de tomatenblokjes en de bouillon toe en breng aan de kook. Kook 4 - 5 minuten op laag vuur.
Voeg de parelcouscous toe en kook 8 - 10 minuten. Voeg in de laatste 2 minuten de spinazie toe. Meng ondertussen in een kleine kom 1 el roomboter per persoon, de helft van de bladpeterselie, de overige knoflook, peper en zout. Snijd het rozenbroodje in plakken van 2 cm dik en besmeer met de kruidenboter. Verdeel de toastjes over een bakplaat met bakpapier en bak 6 - 8 minuten in de oven.
Verdeel de groentestoof over kommen of diepe borden. Garneer de stoof met de grana padano-vlokken en de overige bladpeterselie. Serveer met de toastjes.
Tip: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.