Indonesische zoete curry met kippendij en limoen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indonesische zoete curry met kippendij en limoen

Indonesische zoete curry met kippendij en limoen

met wortel en witte kool

.

Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Selderij
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

50 gram

Besengek-currypasta

(Bevat Gluten, Melk (inclusief lactose), Selderij)

¼ tl

Gemalen kaneel

85 gram

Basmatirijst

125 ml

Kokosmelk

100 gram

Kippendijreepjes

5 gram

Pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

⅓ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Wortel

100 gram

Gesneden witte kool

(Kan bevatten Selderij)

½ tl

Honing

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4086 kJ
Energie (kcal)977 kcal
Vetten55 g
waarvan verzadigd28.4 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers14.4 g
Vezels8 g
Eiwitten32 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Wok met deksel

Instructies

.
1

Kook ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de rijst. Rasp de wortel grof. Roer de kokosmelk door of schud het pakje tot eventuele klontjes opgelost zijn. Snijd de limoen in kwarten.

.
2

Kook de rijst, afgedekt, 8 – 10 minuten. Giet daarna af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Roerbak de kippendijstukjes in 3 - 4 minuten rondom bruin en breng ze op smaak met peper en zout. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Haal ze uit de pan en bewaar apart.

.
3

Verhit op hetzelfde moment een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg per persoon 1/2 tl honing, 1/2 el zonnebloemolie en 1/4 tl kaneel toe. Voeg de witte kool en geraspte wortel toe en roerbak 3-4 minuten. Voeg de currypasta toe en roerbak nog 1 minuut.

.
4

Voeg de kokosmelk toe. Leg het deksel op de pan en kook 12-15 minuten zachtjes, of tot de wortel en kool zacht zijn. Haal na 8 minuten het deksel van de pan zodat de curry kan indikken en voeg de kip toe. Hak ondertussen de pinda's in grove stukjes.

.
5

Knijp 1 kwartje limoen per persoon uit boven de curry. Proef goed en breng de curry op smaak met peper en zout.

.
6

Verdeel de rijst en de curry over de borden. Garneer het gerecht met de pinda's en eventueel de overige limoenpartjes.