Skip to main content
Indonesische stijl curry met ei en gefrituurde uitjes
Indonesische stijl curry met ei en gefrituurde uitjes

Indonesische stijl curry met ei en gefrituurde uitjes

met rijst, koriander en zoetzure komkommer

Receptontwikkelaar Steffi: "Dit recept is geinspireerd op "telor belado", een Indonesisch eiergerecht dat mijn oma regelmatig op tafel zette. Traditioneel worden de ingredienten voor de boemboe in een cobek (vijzel) met de hand fijngemaakt. Ik ben hier voor de makkelijke versie gegaan en gebruik hiervoor de keukenmachine. Minder werk, maar net zo lekker!"

Labels:
Veggie
Allergenen:
Ei
Tarwe
Sesamzaad
Soja

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Basmatirijst

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Tomaat

½ zakje(s)

Javaanse wokpasta

(Bevat: Tarwe, Sesamzaad, Soja)

100 gram

Sperziebonen

½

Tomatenpuree

45 ml

Kokosmelk

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

2.5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Mini-komkommer

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Bruine basterdsuiker

1 el

[Zoutarme] ketjap manis

½ el

[Zoutarme] sojasaus

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Sambal

Voedingswaarden

Energie (kJ)3714 kJ
Energie (kcal)888 kcal
Vetten41.7 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten100.4 g
waarvan suikers27.8 g
Vezels8.2 g
Eiwitten29.7 g
Zout2.6 g
Potassium529.1 mg
Calcium98.3 mg
Iron1.8 mg

Benodigdheden

Kom
Grote wok of hapjespan

Instructies

Rijst koken
1
  • Breng ruim water aan de kook in 2 pannen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze. Was de eieren.
  • Kook in de ene pan de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Kook in de andere pan de eieren 4 minuten.
  • Voeg de sperziebonen toe en kook 2 - 4 minuten verder. Haal de eieren en sperziebonen uit de pan en spoel af onder koud water.
Komkommer voorbereiden
2
  • Snijd de komkommer in halve maantjes. 
  • Meng in een kom de wittewijnazijn met de helft van de suiker.
  • Leg de komkommer in de kom en breng op smaak met peper en zout. Meng goed. 
  • Houd apart en roer af en toe door, zodat de smaken intrekken. 
Groenten voorbereiden
3
  • Snijd de ui in grove stukken en voeg toe aan een hoge kom.
  • Voeg de knoflook toe en pureer met een staafmixer tot een puree. Haal uit de kom en houd apart.
  • Snijd de tomaat in grove stukken, voeg toe aan dezelfde hoge kom en pureer met de staafmixer (zie Tip).

Tip: Je kunt de tomaat ook fijnsnijden als je de puree wat meer textuur wilt geven.

Curry maken
4
  • Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak het uienmengsel, de tomatenpuree en eventueel wat sambal naar smaak 2 - 3 minuten.
  • Voeg de gepureerde verse tomaat, de Javaanse wokpasta, de ketjap, de sojasaus en de overige suiker toe. Meng goed en bak nog 2 minuten.
Afmaken
5
  • Pel ondertussen de eieren.
  • Voeg de kokosmelk, de eieren en de sperziebonen toe aan de wok. Kook nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de koriander grof. 
Serveren
6
  • Serveer de rijst en curry op diepe borden. Serveer de komkommer ernaast.
  • Garneer met de gefrituurde uitjes en de koriander.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders