HelloFresh
topBanner
Indonesische smoor terong met rijst, ei, zoete tomaat en zachte aubergine

Indonesische smoor terong met rijst, ei, zoete tomaat en zachte aubergine

Lees meer

Deze vegetarische Indonesische smoor is pittig en zoet. De aubergine stoof je zacht in de tomatensaus. Het gekookte eitje en de verse koriander geven het gerecht een frisse smaak.

Labels:DiscoveryVeggie
Allergenen :Ei

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1

Ui

2

Knoflookteen

1

Aubergine

2

Tomaat

2

Verse gember

170

Zilvervliesrijst

2

Vrije-uitloopei

(BevatEi)

200

Passata

2

Gemalen citroengras

1

Harissa

4

Verse koriander

Zelf toevoegen

1

Zonnebloemolie

1

Ketjap

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2590 kJ
Energie (kcal)619 kcal
Vetten23.0 g
waarvan verzadigd3.9 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers15.2 g
Vezels9 g
Eiwitten18 g
Zout1.7 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst en het ei. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de aubergine in de lengte doormidden en snijd vervolgens in plakken. Snijd de tomaat in blokjes. Schil de gember en snijd de gember fijn. Was het ei grondig.

2

Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten in de pan met deksel. Kook de laatste 6 minuten het ei mee. Giet daarna af, laat het ei schrikken onder koud water en laat de rijst met deksel nagaren.

3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de aubergine, tomaat en gember toe en bak 3 - 4 minuten op middelhoog vuur.

4

Voeg vervolgens de tomatenpassata, de citroengras, harissa en ketjap toe en smoor de groenten, afgedekt, 12 - 14 minuten op middellaag vuur.

5

Snijd ondertussen de koriander fijn. Pel het ei en snijd in kwarten. Breng de smoor op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de smoor en rijst over de borden. Serveer met het ei en garneer met de koriander.