Indonesische runderstoofsoep
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indonesische runderstoofsoep

Indonesische runderstoofsoep

met taugé en jasmijnrijst

Laos is een veel voorkomende smaakmaker in de Indonesische keuken - in vorm en smaak lijkt het op gember met een vleugje citrus.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Ui

1.65 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Vers citroengras

100 gram

Rendang

½ zakje(s)

Gedroogde laos

2 stuk(s)

Laurierblad

75 gram

Jasmijnrijst

â…“ stuk(s)

[Mini-]komkommer

¼ stuk(s)

Limoen

25 gram

Taugé

½ stuk(s)

Wortel

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

½ el

Zonnebloemolie

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)612 kcal
Energie (kJ)2561 kJ
Vetten19 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers11 g
Vezels6.2 g
Eiwitten23 g
Zout4 g

Benodigdheden

•Rasp
•Pan met deksel
•Soeppan met deksel
•Dunschiller

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode peper fijn. Snipper de ui. Schil de wortel en rasp fijn. Schil de gember. Kneus het citroengras door de stengels op 3 plekken te knikken.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Smaakmakers bakken
2

Verwarm 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui, geraspte wortel, knoflook en rode peper 2 - 3 minuten. Voeg de rendang en de gedroogde laos toe en bak 1 minuut.

Soep maken
3

Verbrokkel het runderbouillonblokje boven de pan en voeg het gekneusde citroengras, de laurierblaadjes en het hele stuk geschilde gember toe. Blus af met de ketjap en 200 ml water per persoon. Roer goed door, breng aan de kook en laat, afgedekt, 12 - 15 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebuik dan de helft van de benodigde hoeveelheid van het bouillonblokje.

Rijst koken
4

Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet af indien nodig en laat afgedekt uitstomen.

Komkommer en limoen snijden
5

Schil met een dunschiller een paar slierten van de komkommer. Laat er een paar slierten schil tussen: dit geeft een leuk effect. Snijd de komkommer daarna in plakjes. Snijd de limoen in partjes.

Serveren
6

Haal het stuk gember, het citroengras en de blaadjes laurier uit de soep. Verdeel de rijst over de borden. Schep de stoofsoep over de rijst. Serveer met de taugé, de komkommer en de limoenpartjes.