HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconIndiase Dahl Met Zoete Aardappel
topBanner
Indiase dahl met zoete aardappel

Indiase dahl met zoete aardappel

met kokosmelk, pompoenpittensalsa en kruidig naanbrood

Lees meer

Wist je dat dahl in India zowel de benaming is voor dit gerecht als voor gespleten peulvruchten?

Labels:Veggie
Allergenen :SelderijMosterdMelk (inclusief lactose)TarweGluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

3 cm

Verse gember

150 gram

Zoete aardappel

3 tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

100 ml

Heinz Tomato Frito

250 ml

Kokosmelk

75 gram

Rode splitlinzen

20 gram

Pompoenpitten

(Kan bevattenNoten, Sesamzaad, Pinda's)

10 gram

Verse koriander

(Kan bevattenSelderij)

1 stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Naanbrood

(BevatMelk (inclusief lactose), Tarwe, Gluten)

200 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

500 ml

Groentebouillon

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)746 kcal
Energie (kJ)3123 kJ
Vetten49.0 g
waarvan verzadigd24.0 g
Koolhydraten49 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels13 g
Eiwitten20 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Grote hapjespan met deksel
Koekenpan
Kleine kom
Bakplaat met bakpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven op 200 graden en bereid de bouillon. Snipper de ui en rasp de gember fijn. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 1/2 cm.

2

Verhit de zonnebloemolie in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui 3 - 4 minuten. Voeg de gember, het kerriepoeder en de Heinz Tomato Frito toe. Roer goed en bak nog 1 minuut. Roer of schud de klontjes uit de kokosmelk. Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de hapjespan en breng aan de kook.

3

Voeg de zoete aardappel en de rode linzen toe en breng op smaak met peper en zout. Kook de dahl, afgedekt, 18 - 20 minuten of tot de linzen en de zoete aardappelen zacht zijn. Voeg eventueel meer water toe als de dahl te droog wordt.

4

Bak ondertussen de pompoenpitten in een koekenpan zonder boter of olie tot ze beginnen te poffen. Hak de koriander fijn, rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Meng in een kleine kom de helft van de koriander, het limoenrasp, 2 tl limoensap per persoon, de gepofte pompoenpitten en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

5

Mix de overige koriander in een kleine kom met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Leg het naanbrood op een bakplaat met bakpapier en besmeer met de korianderolie. Bak het naanbrood 5 - 7 minuten in de voorverwarmde oven. Laat even afkoelen en snijd door de helft.

6

Roer als de linzen gaar zijn de spinazie door de dahl en laat slinken. Proef de dahl en breng op smaak met zout, peper en het overige limoensap. Verdeel de dahl over de kommen, garneer met de salsa en serveer met het naanbrood.