Indiase curry met venkel en paprika
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indiase curry met venkel en paprika

Indiase curry met venkel en paprika

met rijst, naanbrood en koriander-yoghurtsaus

In de traditionele Indiase keuken wordt naan gebruikt als een soort lepel om andere gerechten mee op te scheppen.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Sesamzaad
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

20 gram

Woksaus met gember

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

½ tl

Gemalen kurkuma

½ stuk(s)

Venkel

2.5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

½

Tomatenpuree

75 gram

Bruine snelkookrijst

90 ml

Kokosmelk

½ stuk(s)

Naanbrood

(Bevat Tarwe)

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

100 gram

Paprikareepjes

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3205 kJ
Energie (kcal)766 kcal
Vetten27.1 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten107.5 g
waarvan suikers20.1 g
Vezels13.5 g
Eiwitten17.9 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. 
  • Snipper de ui.
  • Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in fijne reepjes.
Bakken en koken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de ui, de mix van gember, knoflook en rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en 1/2 tl gemalen kurkuma per persoon toe en bak 1 – 2 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree, woksaus met gember, paprikareepjes en venkel toe en bak nog 4 – 6 minuten.
  • Kook ondertussen de rijst, afgedekt, in 10 minuten gaar in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Curry afmaken
3
  • Bak het naanbrood 5 – 7 minuten in de oven.
  • Voeg de kokosmelk toe aan de groenten, verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven en breng het geheel zachtjes aan de kook. Laat, afgedekt, pruttelen tot serveren. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de koriander grof.
  • Meng in een kom de yoghurt met 1/3 van de verse koriander en peper en zout naar smaak.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over diepe borden en schep de curry erop.
  • Garneer het gerecht met de overige verse koriander.
  • Serveer met het naanbrood en het yoghurtsausje

Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.