HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCurry Met Venkel En Mais
topBanner
Curry met venkel en mais

Curry met venkel en mais

met rijst, naanbrood en koriander-yoghurtsaus

Lees meer

In dit recept maak je zelf de currypasta van pure, verse ingrediënten. Makkelijk, smaakvol én je bepaalt zelf hoe pittig het wordt.

Labels:VeggieInspiratie
Allergenen :SojaGlutenTarweSesamzaadMosterdMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Rode ui

35 gram

Woksaus met gember

(BevatSoja, Gluten, Tarwe, Sesamzaad)

2 cm

Verse kurkuma

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Venkel

5 gram

Verse koriander

(Kan bevattenSelderij)

⅔ zakje(s)

Geel mosterdzaad

(BevatMosterd)

70 gram

Tomatenpuree

170 gram

Bruine snelkookrijst

250 ml

Kokosmelk

1 blik(ken)

Maïs in blik

1 stuk(s)

Naanbrood

75 gram

Biologische volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Zonnebloemolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)969 kcal
Energie (kJ)4056 kJ
Vetten38.0 g
waarvan verzadigd24.0 g
Koolhydraten130 g
waarvan suikers24.0 g
Vezels7.41 g
Eiwitten22 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snipper de ui. Rasp de verse kurkuma fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in fijne reepjes en snijd de koriander grof.

Tip: Let op: kurkuma geeft af. Gebruik handschoentjes of doe een boterhamzakje om je handen voordat je gaat raspen.

2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de kurkuma, het mosterdzaad, de ui, de knoflook en de rode peper toe en bak 1 – 2 minuten. Voeg de tomatenpuree, woksaus met gember en venkel toe en bak nog 4 – 6 minuten.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

3

Kook ondertussen de rijst, afgedekt, in 10 minuten gaar in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Schud de kokosmelk goed en voeg toe aan de hapjespan. Laat eventuele klontjes in de kokosmelk smelten in de curry. Verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven en breng het geheel zachtjes aan de kook. Giet de mais in blik af en voeg toe. Laat, afgedekt, 10 – 12 minuten pruttelen. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de helft van de kokosmelk door bouillon. Met de overgebleven kokosmelk kun je de volgende dag een havermoutontbijt maken.

5

Bak het naanbrood 5 – 7 minuten in de oven. Meng ondertussen in een kom de yoghurt met 1/3 van de verse koriander en peper en zout naar smaak.

6

Verdeel de rijst over diepe borden en schep de curry erop. Serveer met het naanbrood en het yoghurtsausje. Garneer het gerecht met de overige verse koriander.