Skip to main content
Huevos Ahogados met avocado en kaas
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaanse stijl gepocheerde eieren in tomatensaus

Receptontwikkelaar Babette: "Huevos ahogados is een gerecht dat lijkt op shakshuka, maar met Mexicaanse invloeden: zoete aardappel, kruiden en toppings als avocado, gepekelde ui en cheddar. De smaken en texturen vullen elkaar goed aan, én het ziet er ook nog eens kleurrijk en vrolijk uit. Je eet tenslotte ook met je ogen!"

Labels:
Calorie Smart
Veggie
Allergenen:
Ei
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Zoete-aardappelblokjes

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Avocado

½ stuk(s)

Limoen

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

1.5 tl

Paprikapoeder

15 gram

Geraspte cheddar

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

50 ml

Water voor saus

1 tl

Suiker

½ el

Rodewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2755 kJ
Energie (kcal)658 kcal
Vetten34.3 g
waarvan verzadigd8.3 g
Koolhydraten58.4 g
waarvan suikers30.7 g
Vezels12.8 g
Eiwitten25.6 g
Zout2.8 g
Potassium871.3 mg
Calcium59.6 mg
Iron1.6 mg

Benodigdheden

Hapjespan
Kleine kom
Deksel

Instructies

Groenten bakken
1
  • Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de zoete aardappel 4 minuten.
  • Snijd de puntpaprika in reepjes.
  • Voeg de puntpaprika toe aan de zoete aardappel en bak 6 - 8 minuten.
Avocado snijden
2
  • Voeg de tomatenblokjes, het paprikapoeder, het water voor de saus, de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en de helft van de suiker toe.
  • Bak 3 - 4 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  • Halveer ondertussen de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken.
Ui inleggen
3
  • Snijd de ui in halve ringen en voeg toe aan een kleine kom.
  • Voeg de rodewijnazijn, een snuf zout en de overige suiker toe. Schep goed om en bewaar apart. Roer af en toe door.
  • Snijd de verse kruiden grof.
  • Snijd de limoen in 6 partjes.
Eieren pocheren
4
  • Maak kleine kuiltjes in het groentenmengsel voor elk ei.
  • Breek de eieren open boven de kuiltjes en zorg dat ze goed in de saus liggen.
  • Dek de pan af met het deksel en laat de eieren 4 - 6 minuten pocheren op middelmatig vuur.
Afmaken
5
  • Haal het deksel van de pan en verhoog het vuur.
  • Pocheer de eieren 2 - 3 minuten verder, zodat het eventuele overige vocht kan verdampen (zie Tip).
  • Breng op smaak met peper en zout, bestrooi met de kaas en kook nog 1 minuut.

Tip: De kooktijd hangt af van jouw pan. Controleer de eieren en pocheer eventueel langer of korter indien nodig.

Serveren
6
  • Pers limoenpartjes uit boven de huevos ahogados naar smaak.
  • Verdeel de avocado en de zoetzure ui eroverheen.
  • Garneer met de verse kruiden.
  • Serveer met de overige limoenpartjes ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders