Hertenhotdog met couscous
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Hertenhotdog met couscous

met cherrytomaten, courgette en geroosterde paprikasaus

Allergenen :
Tarwe
Amandelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Volkoren couscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Courgette

20 gram

Geroosterde-paprikasaus

5 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Citroen

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

65 gram

Rode cherrytomaten

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

175 ml

[Zoutarme] groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2026 kJ
Energie (kcal)484 kcal
Vetten14.1 g
waarvan verzadigd2.1 g
Koolhydraten68.9 g
waarvan suikers9.2 g
Vezels8.9 g
Eiwitten15.4 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok of hapjespan

Instructies

1
  • Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de coucous. Haal de pan van het vuur, voeg de couscous toe en laat, afgedekt, 10 minuten staan. 
  • Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Snijd de hertenhotdog in plakjes.

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wokpan of hapjespan op hoog vuur en bak de hertenhotdog 1 - 2 minuten.
  • Voeg de courgette en de ui toe en bak 1 - 2 minuten mee. 
  • Voeg de cherrytomaten toe en bak 5 - 6 minuten mee.
  • Roer af en toe door.
3
  • Snijd ondertussen de citroen in parten en de kruiden fijn.
  • Knijp in partje citroen per persoon uit boven de couscous en roer de couscous los met een vork.
  • Meng de couscous in de pan met de hertenhotdog en de groenten en roer goed door.
  • Breng het geheel op smaak met peper en zout.
4
  • Serveer de couscous in diepe borden of kommen. 
  • Verdeel de geroosterde paprikasaus over de borden.
  • Garneer met de geschaafde amandelen, de verse kruiden en de overige citroenpartjes.