Hertenbiefstuk met cranberry-balsamicosaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hertenbiefstuk met cranberry-balsamicosaus

Hertenbiefstuk met cranberry-balsamicosaus

met aardappelgratin en frisse salade

Nieuw ingrediënt in je box! De hertenbiefstuk heeft 5 - 7 dagen gerijpt en is hierdoor supermals. Een heel mager en smaakvol stukje wild dat ambachtelijk verwerkt is.

Labels:
Nieuw ingrediënt
Allergenen :
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

120 gram

Hertenbiefstuk

200 gram

Aardappelgratin

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

20 gram

Cranberrychutney

½ stuk(s)

Sjalot

25 gram

Radicchio en romaine

65 gram

Rode cherrytomaten

Zelf toevoegen

¼ el

Zwarte balsamicoazijn

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

¼ el

Mosterd

½ tl

Honing

2 el

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3274 kJ
Energie (kcal)782 kcal
Vetten53.6 g
waarvan verzadigd23.9 g
Koolhydraten39.5 g
waarvan suikers16.9 g
Vezels4.7 g
Eiwitten32.5 g
Zout3 g

Benodigdheden

Keukenpapier
Koekenpan
Aluminiumfolie
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Haal de hertenbiefstuk uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip). Verwijder het plastic van het gratinbakje. Bak de aardappelgratin 20 minuten in de oven, of tot de gratin goudbruin kleurt.

Tip: Voor het beste resultaat haal je de hertenbiefstuk al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast en uit de verpakking.

Groenten snijden
2

Dep de hertenbiefstuk droog met keukenpapier. Snijd de sjalot in halve ringen. Halveer de cherrytomaten.

Weetje: Wist je dat cherrytomaten meer bètacaroteen bevatten dan gewone tomaten? Bètacaroteen is een antioxidant dat het lichaam beschermt tegen weefselschade en veroudering.

Bakken
3

Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Leg, zodra de roomboter goed heet is, de hertenbiefstuk in de koekenpan. Bak de biefstuk 2 minuten per kant (zie Tip). Haal uit de pan, breng op smaak met peper en zout en laat rusten onder aluminiumfolie. 

Tip: Bak de biefstuk eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je biefstuk het liefst eet.

Saus maken
4

Verhit dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en fruit de sjalot 2 - 3 minuten, of tot de sjalot zacht is. Voeg de cranberrychutney en per persoon: 1/4 el zwarte balsamicoazijn en 2 el water toe. Roer goed en laat 2 minuten zachtjes inkoken. Zet het vuur uit, roer 1/2 el roomboter per persoon door de saus en breng goed op smaak met peper en zout.

Serveren
5

Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/4 el mosterd, 1 tl wittewijnazijn en 1/2 tl honing. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de sla en tomaat toe aan de saladekom en meng met de dressing.

Serveren
6

Verdeel de aardappelgratin over de borden. Snijd de hertenbiefstuk, tegen de draad in, in dunne plakken en leg naast de gratin. Schenk de cranberry-balsamicosaus over het vlees en serveer met de salade.