HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHerfststoof Van In Bokbier Gestoofde Prei Met Worst Van Brandt & Levie
topBanner
Herfststoof van in bokbier gestoofde prei met worst van Brandt & Levie

Herfststoof van in bokbier gestoofde prei met worst van Brandt & Levie

De worst is op smaak gebracht met zoete paprika, gemberpoeder, tijm, nootmuskaat en foelie

Lees meer

Een ode aan de herfst: je combineert een Brandt & Levieworst met in bokbier gestoofde prei en bleekselderij. Om de Hollandse groenten af te blussen gebruik je een herfstbok met een zachte smaak en een vleugje karamel, kaneel en bosbessen. Dit speciaalbier (6,6% alcohol: dit verdampt in het gerecht) is op en top herfst en combineert goed met de gekruide worst.

Allergenen :NotenSelderijGlutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

600 gram

Vastkokende aardappelen

2 stuk(s)

Worst van Brandt & Levie

(BevatNoten)

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Prei

100 gram

Bleekselderij

(BevatSelderij)

½ stuk(s)

Groslch bokbier

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

scheutje

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)3163.1040000000003 kJ
Energie (kcal)756 kcal
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels12 g
Eiwitten29 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Aluminiumfolie
Deksel
Koekenpan
Aardappelstamper
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Breng in een pan met deksel 400 ml water per persoon aan de kook. Schil of was de aardappelen (milva) grondig en snijd in parten. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet af, bewaar een klein gedeelte van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

2

Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de Brandt & Levieworst, afgedekt, 6 – 8 minuten. Haal uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.

3

Snipper ondertussen de ui. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de prei in dunne ringen.

4

Voeg, nadat je de worst uit de koekenpan gehaald hebt, de helft van de roomboter toe aan de koekenpan. Fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de prei en bleekselderij toe, draai het vuur hoger en roerbak 2 minuten. Blus af met het bokbier, voeg de worst toe (inclusief vocht) en smoor, afgedekt, 6 – 8 minuten op laag vuur. Haal eventueel de laatste 2 minuten de deksel van de pan om overtollig vocht te laten verdampen.

5

Stamp ondertussen de aardappelen tot een grove puree. Voeg de overige roomboter en een scheutje melk en/of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Roer de mosterd door de puree en breng verder op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de aardappelpuree, de gestoofde groenten en de Brandt & Levieworst over de borden. Besprenkel met het bakvet uit de koekenpan.