Herfststoof van in bokbier gestoofde prei met worst van Brandt & Levie
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Herfststoof van in bokbier gestoofde prei met worst van Brandt & Levie

Herfststoof van in bokbier gestoofde prei met worst van Brandt & Levie

De worst is op smaak gebracht met zoete paprika, gemberpoeder, tijm, nootmuskaat en foelie

Een ode aan de herfst: je combineert een Brandt & Levieworst met in bokbier gestoofde prei en bleekselderij. Om de Hollandse groenten af te blussen gebruik je een herfstbok met een zachte smaak en een vleugje karamel, kaneel en bosbessen. Dit speciaalbier (6,6% alcohol: dit verdampt in het gerecht) is op en top herfst en combineert goed met de gekruide worst.

Allergenen :
Noten
•Selderij
•Gluten
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Vastkokende aardappelen

1 stuk(s)

Worst van Brandt & Levie

(Bevat Noten)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Prei

50 gram

Bleekselderij

(Bevat Selderij)

¼ stuk(s)

Groslch bokbier

(Bevat Gluten)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

scheutje

Melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)756 kcal
Energie (kJ)3163 kJ
Vetten32 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers0 g
Vezels12 g
Eiwitten29 g
Zout0 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Aluminiumfolie
•Deksel
•Koekenpan
•Aardappelstamper

Instructies

1

Breng in een pan met deksel 400 ml water per persoon aan de kook. Schil of was de aardappelen (milva) grondig en snijd in parten. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet af, bewaar een klein gedeelte van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Bak de worst.
2

Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de Brandt & Levieworst, afgedekt, 6 – 8 minuten. Haal uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.

3

Snipper ondertussen de ui. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de prei in dunne ringen.

Voeg de groenten toe.
4

Voeg, nadat je de worst uit de koekenpan gehaald hebt, de helft van de roomboter toe aan de koekenpan. Fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de prei en bleekselderij toe, draai het vuur hoger en roerbak 2 minuten. Blus af met het bokbier, voeg de worst toe (inclusief vocht) en smoor, afgedekt, 6 – 8 minuten op laag vuur. Haal eventueel de laatste 2 minuten de deksel van de pan om overtollig vocht te laten verdampen.

Stamp de aardappelen tot een grove puree.
5

Stamp ondertussen de aardappelen tot een grove puree. Voeg de overige roomboter en een scheutje melk en/of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Roer de mosterd door de puree en breng verder op smaak met peper en zout.

Besprenkel met bakvet en verdeel het gerecht over de borden.
6

Verdeel de aardappelpuree, de gestoofde groenten en de Brandt & Levieworst over de borden. Besprenkel met het bakvet uit de koekenpan.