topBanner
Risotto van orzo met dubbele portie victoriabaarsfilet

Risotto van orzo met dubbele portie victoriabaarsfilet

met spekjes, citroen en tijm

Extra Vis
Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:FamilyEten binnen 3 dagen
Allergenen :Glutenbevattende granenVisMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

⅔ stuk(s)

Venkel

⅔ stuk(s)

Courgette

40 gram

Spekblokjes

¾ stuk(s)

Citroen

170 gram

Orzo

(BevatGlutenbevattende granen)

4 stuk(s)

Victoriabaarsfilet

(BevatVis)

2 tl

Gedroogde tijm

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

400 ml

Groentebouillon

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3176 kJ
Energie (kcal)759 kcal
Vetten24.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers13.6 g
Vezels7 g
Eiwitten58 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in dunne reepjes. Snijd de courgette in dunne halve maantjes (zie TIP).

2

Verhit een hapjespan met deksel, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 3 – 5 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart. Laat het bakvet in de pan.

3

Snijd ondertussen de citroen in schijfjes.

4

Verhit per persoon 1/2 el roomboter in de hapjespan met bakvet en bak de ui, knoflook, venkel en courgette 3 – 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de orzo toe, bak 1 minuut en schenk dan de bouillon er voorzichtig bij. Breng aan de kook en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar op laag vuur. Schep regelmatig om. Voeg de laatste 5 minuten ook de spekblokjes toe. Breng op smaak met peper en zout.

5

Dep de victoriabaarsfilet droog met keukenpapier en bestrooi met de gedroogde tijm, peper en zout. Verhit de overige roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de victoriabaarsfilet 3 – 4 minuten op één zijde. Verlaag het vuur en bak nog 1 – 2 minuten op de andere zijde.

6

Verdeel de orzo over de borden en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie. Knijp een schijfje citroen per persoon uit boven de orzo. Leg de gebakken victoriabaarsfilet erop en garneer met de overige schijfjes citroen.