Skip to main content
Tilapia in romige currysaus
Tilapia in romige currysaus

Tilapia in romige currysaus

met rijst, sperziebonen en koriander

Tilapia is een geslacht van vissen dat ongeveer 100 verschillende soorten omvat. Deze witte zoetwatervissen komen oorspronkelijk uit Afrika en het Midden-Oosten en staan bekend om hun milde smaak.

Labels:
Calorie Smart
Extra Veggies
High Protein
Allergenen:
Selderij
Mosterd
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

½ stuk(s)

Knoflookteen

25 gram

Gesneden ui

5 gram

Gemberpuree

50 gram

Gebroken sperziebonen

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

½ pak(ken)

Tomatenblokjes

50 ml

Kokosmelk

½ zakje(s)

Peruaanse kruidenmix

½ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat: Selderij, Mosterd)

1 stuk(s)

Tilapiafilet op huid

(Bevat: Vis)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2656 kJ
Energie (kcal)635 kcal
Vetten18.6 g
waarvan verzadigd9.2 g
Koolhydraten83.7 g
waarvan suikers12.9 g
Vezels7.1 g
Eiwitten37.3 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan met deksel

Instructies

Rijst koken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de rijst 6 minuten. 
  • Voeg de sperziebonen toe en kook nog 4 - 6 minuten.
  • Giet daarna af en laat uitstomen.
Curry maken
2
  • Verhit ondertussen een scheutje zonnebloemolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gesneden ui, het kerriepoeder en de gemberpuree 2 - 3 minuten.
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee.
  • Voeg de tomatenblokjes, kokosmelk en suiker toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
Vis pocheren
3
  • Bestrooi de vis met de Peruaanse kruiden.
  • Leg de vis in de hapjespan. Zorg ervoor dat de vis volledig onder de saus staat.  Laat de vis, afgedekt, 2 - 3 minuten in de saus garen.
  • Snijd ondertussen de korianderblaadjes grof.
Serveren
4
  • Roer de rijst los met een vork en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de rijst over diepe kommen en schep de curry erbovenop.
  • Garneer met de koriander.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders