
Hamburger op brioche met whiskeysaus
2 porties | met cheddar en tomaat
Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.
Deze vegetarische burger maakt het erg makkelijk om een stukje vlees te laten liggen. Dit is zowel goed voor jou als voor het milieu!
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
•Soja
•Tarwe
•Mosterd
•Eieren
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd5 minuten
MoeilijkheidGemiddeld
Ingredienten
/ Voor 2 personen
2 stuk(s)
Briochebroodje
(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)
50 gram
Radicchio en ijsbergsla
60 gram
Whiskeysaus
(Bevat Mosterd, Eieren)
75 gram
Gesneden rode ui
1 stuk(s)
Tomaat
50 gram
Geraspte cheddar
(Bevat Melk (inclusief lactose))
4 stuk(s)
Half-om-half hamburger
(Bevat Eieren, Tarwe Kan bevatten Selderij, Soja, Mosterd)
Zelf toevoegen
½ el
Zonnebloemolie
Benodigdheden
•Koekenpan met deksel
•Kleine kom
Instructies
1
- Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de vegetarische hamburger 2 - 3 minuten per kant.
- Verdeel in de laatste 2 minuten de cheddar over de hamburger en dek de pan af, zodat de kaas smelt.
2
- Snijd de hamburgerbol open en grill de binnenkant van de gehalveerde bollen 1 minuut, zonder olie, in dezelfde pan.
3
- Snijd de pruimtomaat in dunne plakken. Meng in een kleine kom de gesnipperde rode ui met de whiskeysaus.
4
- Besmeer de binnenkant van de hamburgerbollen met de whiskeysaus.
- Leg de hamburger op de onderste helft van de bol, gevolgd door de plakken tomaat.
- Verdeel de radicchio en ijsbergsla erover en maak af met de bovenkant van de hamburgerbol.