.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
500 gram
Aardappelen
2 stuk(s)
Wit rozenbroodje
(BevatGlutenbevattende granen)2 bakje(s)
Little gem
125 gram
Rode cherrytomaten
1 stuk(s)
Rode ui
50 gram
Ontbijtspek
2 stuk(s)
Kalfsburger
2 stuk(s)
Ei
(BevatEi)½ el
Kappertjes en gesneden augurken
2 el
Mayonaise
(BevatEi, Mosterd)2 el
Olijfolie
½ el
Honing
1 el
Mosterd
2 el
Extra vierge olijfolie
½ el
Wittewijnazijn
1 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))naar smaak
Peper en zout
Verhit de oven op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in parten. Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier, meng met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 30 – 35 minuten in de oven. Besprenkel het rozenbroodje met wat water en bak het de laatste 6 – 8minuten mee.
Snijd ondertussen de little gem grof, halveer de cherrytomaten en snijd de rode ui in halve ringen. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek, zonder bakvet, in 3 – 5 minuten krokant. Haal uit de pan en bewaar apart. Breek de helft van het ontbijtspek in kleinere stukken voor in de salade.
Meng in een saladekom de honing, mosterd, extra vierge olijfolie en wittewijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de roomboter in een andere koekenpan en bak de rode ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de kalfsburger toe en bak deze 4 – 5 minuten per kant. Verhit ondertussen de overige olijfolie in de koekenpan van het ontbijtspek en bak per persoon 1 spiegelei.
Voeg de little gem, de cherrytomaten, het ontbijtspek, de kappertjes en augurken toe aan de saladekom en meng goed.
Snijd het rozenbroodje open. Leg de kalfsburger en de uien erop. Leg hier het gebakken ei en het overige ontbijtspek op. Serveer de burgers met de aardappelen, de mayonaise en de salade.