Halve paprika's gevuld met orzo, kaas en prei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Halve paprika's gevuld met orzo, kaas en prei

Halve paprika's gevuld met orzo, kaas en prei

met een frisse salade

Waar heeft 1 rode paprika 3 keer zoveel van als een sinaasappel? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Labels:
Veggie
Familie
Extra groente
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Prei

1 stuk(s)

Rode paprika

70 gram

Orzo

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ stuk(s)

Tomaat

20 gram

Slamix van veldsla, rucola en babyspinazie

25 gram

Geraspte belegen kaas

15 ml

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

175 ml

Zoutarme groentebouillon

½ tl

Witte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)634 kcal
Energie (kJ)2654 kJ
Vetten30 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers16 g
Vezels8.4 g
Eiwitten19 g
Zout3 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Hapjespan met deksel
Saladekom

Instructies

Groente snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de sjalot fijn. Snijd de prei in de lengte in vieren en snijd vervolgens fijn.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 100 ml bouillon per persoon en vul dat aan met 75 ml kokend water. Je kunt er ook voor kiezen om bij stap 5 de helft van de pecorino te gebruiken.

Paprika bakken
2

Snijd de paprika's in twee helften en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika's met de open kant naar boven op een bakplaat met bakpapier. Bak de paprika's 10 - 15 minuten in de oven.

Tip: Wist je dat 1 rode paprika ongeveer net zoveel vitamine C bevat als 3 sinaasappels? Dit gerecht geeft je weerstand dus een enorme boost!

Orzo koken
3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en fruit de sjalot, knoflook en de gesneden prei 2 - 4 minuten op laag vuur. Voeg de orzo en de Italiaanse kruiden toe en roerbak 1 minuut op middelmatig vuur. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

Salade maken
4

Snijd de tomaat in blokjes. Meng in een saladekom per persoon; 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 tl witte balsamicoazijn. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Voeg de tomaat en slamix toe.

Paprika's vullen
5

Meng de geraspte belegen kaas en de basilicumcrème door de orzo en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de orzo over de halve paprika's. Bak de paprika's nog 3 - 5 minuten in de oven.

Serveren
6

Verdeel de gevulde paprika's over de borden en serveer met de frisse salade.