HelloFresh
topBanner
Halloumi met warme aardappelsalade

Halloumi met warme aardappelsalade

met lenteui, rode peper en sperziebonen

Lees meer

Dit gerecht heeft een romige smaak door de halloumi

Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

400 g

Sperziebonen

1000 g

Vastkokende aardappelen

1 stuks

Rode peper

12 stuks

Bosui

8 blaadje

Vers basilicum

(Kan sporen van allergenen bevatten)

400 g

Halloumi

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ stuks

Citroen

Zelf toevoegen

2 el

Mosterd

4 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)3054 kJ
Energie (kcal)730 kcal
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd18.0 g
Koolhydraten67 g
Vezels15 g
Eiwitten33 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Grote kom
Wok
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Dop de sperziebonen en snijd klein. Was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en kook in 15 minuten gaar. Voeg halverwege de sperziebonen toe en kook deze de resterende tijd mee. Giet af en laat uitstomen.

2

Snijd de rode peper doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn. Spoel de lenteui af, verwijder de onderste cm en snijd in fijne ringen. Spoel de basilicum af en scheur klein. Snijd de halloumi in plakken. Pers de citroen uit.

3

Meng in een mengkom de mosterd, 1 tl citroensap per persoon en peper en zout tot een mosterdsaus.

4

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de rode peper 2 minuten. Voeg de aardappelen, sperziebonen en de helft van de lenteui toe en bak 3 minuten. Haal daarna van het vuur en schep de helft van de basilicum en de mosterdsaus door het gerecht.

5

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de halloumi 3 minuten aan elke kant. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de aardappelen en groenten over de borden en serveer met de gebakken halloumi. Garneer met de overige lenteui en basilicum.