.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Aardpeer
500 gram
Kruimige aardappelen
3 tl
Gedroogde tijm
2 stuk(s)
Knoflookteen
60 gram
Zongedroogde tomaten
200 gram
Halloumi
(BevatMelk (inclusief lactose))200 gram
Spinazie
(Kan bevattenSelderij)3 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))¼ stuk(s)
Groentebouillonblokje
1 el
Olijfolie
2 tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Schil de aardperen en de aardappelen en snijd in even grote, grove stukken. Zorg dat de aardperen ruim onder water staan in een pan met deksel, verkruimel het bouillonblokje erboven en breng afgedekt aan de kook en laat 15 - 20 minuten zachtjes koken. Voeg na 5 minuten de aardappelen toe en kook mee. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Snijd de halloumi in plakken van 1/2 cm dik en snijd de spinazie klein.
Verhit een 1/2 el van de roomboter per persoon in een wok op hapjespan met deksel op middelhoog vuur en fruit 2/3 van de knoflook met 1 1/2 tl gedroogde tijm per persoon 1 minuut. Voeg de spinazie toe en bak nog 3 - 4 minuten. Voeg de stukjes zongedroogde tomaten toe, bak nog 1 minuut en breng op smaak met peper en zout. Houd afgedekt warm.
Verhit ondertussen een 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de rest van de knoflook met de halloumi 2 - 3 minuten per kant.
Stamp de aardappelen en aardpeer tot een grove puree. Voeg 1 el roomboter per persoon en een scheutje kookvocht toe om het smeuïg te maken. Roer de mosterd door de puree en breng op smaak met peper en zout. Proef en breng eventueel verder op smaak. Voeg de gebakken spinazie toe en meng goed door de puree.
Verdeel het gerecht over de borden en serveer met de halloumi.