Halloumi met aardpeer-spinaziestamppot

Halloumi met aardpeer-spinaziestamppot

Met zongedroogde tomaten

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.3 / 4van de 398 beoordelingen
Lees meer

Aardpeer doet vanwege zijn zoet, nootachtige smaak wel wat denken aan artisjok. Niet voor niets wordt hij ook wel Jeruzalem-artisjok genoemd. Aardpeer smaakt goed met kaas, bijvoorbeeld komijnekaas of dit geval halloumi. Deze kaas blijft mooi stevig als je hem bakt en krijgt een goudbruin korstje.

Labels:DiscoveryEten binnen 3 dagenVeggie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

500 g

Vastkokende aardappelen

200 g

Aardpeer

6 takje

Verse tijm

(Kan sporen van allergenen bevatten)

125 g

Halloumi

(BevatMelk (inclusief lactose))

200 g

Spinazie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

60 g

Zongedroogde tomaten

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

3 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Olijfolie

2 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3724 kJ
Energie (kcal)890 kcal
Vetten47.0 g
waarvan verzadigd23.7 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers9.4 g
Vezels10 g
Eiwitten27 g
Zout2.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan
Aardappelstamper
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Koken
Koken
1

Schil de aardappelen (milva) en de aardperen en snijd in even grote, grove stukken. Zorg dat de aardappelen en de aardperen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 12 – 15 minuten zachtjes koken. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
Snijden
2

Ris ondertussen de tijmblaadjes van de takjes. Halveer de helft van de zongedroogde tomaten en snijd de overige tomaten in kleine stukjes. Snijd de halloumi in plakken van 1/2 cm dik en snijd de spinazie klein.

Spinazie bakken
Spinazie bakken
3

Verhit 1/2 el van de roomboter per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de tijm met het grootste deel van de spinazie 3 – 4 minuten. Voeg de stukjes zongedroogde tomaten toe, bak nog 1 minuut en breng op smaak met peper en zout. Houd afgedekt warm.

Halloumi bakken
Halloumi bakken
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de halloumi 2 – 3 minuten per kant

Op smaak maken
Op smaak maken
5

Stamp de aardappelen en aardpeer met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de overige roomboter en een scheutje kookvocht toe om het smeuïg te maken. Roer de mosterd door de puree en breng op smaak met peper en zout. Proef en breng eventueel verder op smaak. Voeg de gebakken spinazie aan de stamppot toe, roer door en voeg als laatst de overige rauwe spinazie toe

Serveren
Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden, garneer met de gehalveerde zongedroogde tomaten en serveer met de halloumi.