Skip to main content
Gyros met aardappeltjes en koolrabi
Gyros met aardappeltjes en koolrabi

Gyros met aardappeltjes en koolrabi

Koolrabi is, zoals de naam al zegt, een soort kool. De kool zelf eet je meestal niet, maar wel de knolvormige stengel. Test je smaakpapillen: hoe zou jij de smaak van koolrabi omschrijven?

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Ei
Zwaveldioxide en sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Koolrabi

1 stuk(s)

Pruimtomaat

120 gram

Kipgyros

1 takje(s)

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

30 gram

Labne

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Ei, Zwaveldioxide en sulfiet)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)642 kcal
Energie (kJ)2686.1 kJ
Vetten25 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten67 g
Vezels10 g
Eiwitten33 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Deksel
Koekenpan

Instructies

Bak de aardappelen.
1

Schil of was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in parten. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Schep tussendoor om en breng op smaak met peper en zout. Haal na 20 minuten de deksel van de pan.

Snijd de koolrabi.
2

Schil de koolrabi en snijd in blokjes van een 0,5 cm. Snijd de pruimtomaat klein en snijd of hak de krulpeterselie fijn.

3

Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de koolrabi 2 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout, voeg 2 el water per persoon toe en bak de koolrabi, afgedekt, 12 minuten.

4

Voeg na 8 minuten de kipgyros toe aan de koekenpan en bak, zonder deksel, mee.

Voeg de tomaat toe.
5

Voeg daarna de tomaat en de helft van de krulpeterselie toe aan de koekenpan met deksel en bak nog 4 minuten. Bestrooi met peper en zout.

Garneer met de peterselie.
6

Verdeel de aardappelen en de kipgyros over de borden. Garneer met de overige peterselie en serveer met de labne.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders