HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGroene Pasta Met Pestokaas, Broccoli En Aardappel
topBanner
Groene pasta met pestokaas, broccoli en aardappel

Groene pasta met pestokaas, broccoli en aardappel

met linguine en basilicumcrème

Lees meer

Wie dacht dat aardappel alleen in de Hollandse keuken thuishoort, heeft het mis. Deze Italiaanse pasta bereid je namelijk met aardappel, pestokaas en broccoli.

Labels:VeggieNieuwLekker snelKlimaatbewust
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

180 gram

Linguine

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Ei, Mosterd, Lupine)

200 gram

Aardappelblokjes

400 gram

Broccoli

48 ml

Basilicumcrème

50 gram

Groene pesto-kaasblokjes

(BevatMelk)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2863 kJ
Energie (kcal)684 kcal
Vetten26.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers4.0 g
Vezels12 g
Eiwitten25 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Soeppan of grote pan met deksel
Vergiet
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water met een snufje zout aan de kook in een pan met deksel. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.

2

Kook de linguine 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Voeg na 6 minuten de broccoli toe. Voeg 2 minuten later ook de aardappelblokjes toe.

3

Schep 50 ml kookvocht per persoon uit de pan en houd apart. Giet daarna af. Leg de pasta, aardappeltjes en broccoli terug in de pan. Voeg de basilicumcrème en de helft van het kookvocht toe en meng goed door elkaar. Voeg indien nodig het overige kookvocht toe. Breng flink op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de pasta, aardappelen en broccoli over de borden. Garneer met de groene pesto-kaasblokjes.