Brrr... Durf jij deze griezelige gehaktbrood-mummies aan? Ontdek op onze blog nog meer akelige lekkernijen voor jouw Halloweenfeestje. Geen trick, alleen maar treat!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1.5 stuk(s)
Wortel
¼ stuk(s)
Ui
5 gram
Verse krulpeterselie
100 gram
Gemengd gekruid gehakt
15 gram
Panko paneermeel
1 snufje
Nootmuskaat
0.1 roll(s)
Quichedeeg
(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Melk (inclusief lactose), Gluten)
200 gram
Aardappelen
40 gram
Cranberrychutney
½ el
Olijfolie
½ el
[Plantaardige] roomboter
5 ml
[Plantaardige] melk
naar smaak
Peper en zout
½ el
Honing [of plantaardig alternatief]
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd van een wortel 2 dunne plakjes per persoon, deze wortelplakjes gebruik je voor de ogen van de mummie. Snijd de rest van de wortel in dunne frieten.
Tip: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem.
Meng in een kom de wortelfrietjes met per persoon 1 tl honing en 1/2 el olijfolie. Verdeel de wortel over een bakplaat met bakpapier en laat in 35 - 40 minuten karamelliseren in de oven.
Snipper 1/4 ui per persoon zeer fijn en snijd de krulpeterselie fjin. Rasp een mespuntje nootmuskaat per persoon. Leg het gehakt in een kom. Voeg de gesnipperde ui, de panko, de geraspte nootmuskaat, 1/4 tl zout per persoon en de helft van de krulpeterselie toe aan de kom. Kneed tot een stevige bal.
Snijd het quichedeeg in dunne repen. Maak 1 gehaktbal per persoon van het gehaktmengsel. Druk de gehaktbal een beetje plat. Leg dunne repen over de gehaktbal en druk voorzichtig aan. Wissel steeds van richting zodat er een mummie ontstaat. Gebruik de wortelplakjes voor de ogen van de mummie. Vet een ovenschaal in met een beetje roomboter of olijfolie. Leg de mummies erin en bak 25 - 30 minuten in de oven.
Tip: Wikkelde repen quichedeeg niet helemaal om de gehaktbal. Onder de gehaktbal wordt het deeg dan niet gaar.
Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen 12 – 15 minuten. Giet af en stamp met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg 1/2 el roomboter per persoon, de mosterd en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de mummies over de borden en gebruik de cranberrychutney om er een bloederig geheel van te maken. Serveer met de gekaramelliseerde wortel en aardappelpuree. Garneer de aardappelpuree met de overige krulpeterselie.