BestellenCadeaubon
Griekse salade met kippendij
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Griekse salade met kippendij

Griekse salade met kippendij

Met parelcouscous en feta

Vandaag maak je een frisse maaltijdsalade – perfect om op een druilerige dag het zonnetje mee in huis te halen. De basis voor deze salade is onmiskenbaar Grieks met komkommer, feta en rode ui. De mediterraan gekruide kippendij maakt het een extra zonnig gerecht.

Labels:
Kook mij eerst
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Parelcouscous

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

100 gram

Kippendijreepjes met tuinkruiden

¼ stuk(s)

Krulandijvie

1 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Rode ui

25 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3347 kJ
Energie (kcal)800 kcal
Vetten38 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers15.1 g
Vezels7 g
Eiwitten36 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Koekenpan
Pan met deksel
Snijplank
Fruitmesje
Saladekom
Bord

Instructies

Koken en bakken
1

• Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de parelcouscous toe en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 – 14 minuten droog. Roer regelmatig om aanbakken te voorkomen. • Verwarm ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de kippendijreepjes in 6 – 7 minuten gaar.

Snijden en verbrokkelen
2

• Snijd ondertussen de romaine sla klein en voeg toe aan een saladekom. • Snijd de tomaat en de komkommer in kleine blokjes en snipper de rode ui. • Voeg de tomaat, komkommer en ui toe aan de romaine sla. • Verbrokkel de feta.

Dressing maken
3

• Pers de helft van de citroen uit en snijd de rest in parten. • Meng per persoon 1 el citroensap met de extra vierge olijfolie en de honing en breng op smaak met peper en zout. • Voeg de dressing toe aan de saladekom en meng goed.

Serveren
4

• Verdeel de salade over de borden. • Schep hier de parelcouscous en de kippendijstukjes over en garneer met de feta en de partjes citroen.