Griekse salade met kippendij en parelcouscous
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Griekse salade met kippendij en parelcouscous

Griekse salade met kippendij en parelcouscous

met feta en citroen

Met dit gerecht zet je in slechts 20 minuten meer dan 340 gr groente per persoon op tafel!

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Labels:
Familie
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Parelcouscous

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

100 gram

Kippendijreepjes met Italiaanse kruiden

¼ krop(pen)

Romaine sla

1 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Rode ui

25 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Citroen

¼ zakje(s)

Gedroogde oregano

½ zakje(s)

Olijfolie met rozemarijn

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

1 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2922 kJ
Energie (kcal)698 kcal
Vetten26 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers16 g
Vezels5 g
Eiwitten37 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Koken en bakken
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de parelcouscous toe en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 – 14 minuten droog. Roer regelmatig om aanbakken te voorkomen. Snijd ondertussen de rode puntpaprika in smalle repen. Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg per persoon 1 tl paprikapoeder toe. Bak hierin de kippendijreepjes en rode puntpaprika in 6 – 7 minuten gaar.

Salade maken
2

Snijd ondertussen de romaine sla klein en voeg toe aan een saladekom. Snijd de tomaat en de komkommer in kleine blokjes en snipper de rode ui. Voeg de tomaat, komkommer en ui toe aan de romaine sla. Verbrokkel de feta.

Dressing maken
3

Pers de helft van de citroen uit en snijd de rest in parten. Meng in een kleine kom: de oregano, 1 el citroensap per persoon, de olijfolie met rozemarijn en de honing. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de dressing toe aan de saladekom en meng goed.

Serveren
4

Verdeel de salade over de borden. Schep hier de parelcouscous, de kippendijreepjes en rode puntpaprika over. Garneer met de feta en de partjes citroen.