HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGriekse Platbroodpizza
topBanner
Griekse platbroodpizza

Griekse platbroodpizza

met feta en olijven

Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:Veggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

20 gram

Leccino olijven

50 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Rode ui

2 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Gele paprika

20 gram

Verse munt, oregano en peterselie

1 stuk(s)

Komkommer

150 gram

Magere yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

4 stuk(s)

Volkoren platbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2881 kJ
Energie (kcal)689 kcal
Vetten28.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers19.0 g
Vezels11 g
Eiwitten23 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Staafmixer
Hoge kom
Bakplaat
Bakpapier
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de gele paprika in reepjes. Snijd de tomaat in plakken. Snijd de olijven grof. Ris de blaadjes van de munt en oregano. Snijd de muntblaadjes, oreganoblaadjes en bladpeterselie los van elkaar fijn.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en paprika 6 minuten.

3

Meng in een hoge kom de yoghurt met de feta met een staafmixer tot een saus. Breng op smaak met peper.

4

Leg de platbroden op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de fetasaus erover en beleg met de uien, paprika, oregano, olijven en plakjes tomaat. Bestrooi met geraspte belegen kaas en bak de pizza's 4 - 6 minuten in de oven.

5

Snijd ondertussen de komkommer in kleine stukjes. Meng in een saladekom per persoon; 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn. Meng de komkommer, munt en peterselie met de dressing. Roer goed door en breng de salade op smaak met peper en zout.

6

Snijd de platbroodpizza's in punten en serveer de komkommersalade erbij.