Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
20 gram
Leccino olijven
50 gram
Feta
(BevatMelk (inclusief lactose))2 stuk(s)
Rode ui
2 stuk(s)
Tomaat
1 stuk(s)
Gele paprika
20 gram
Verse munt, oregano en peterselie
1 stuk(s)
Komkommer
150 gram
Magere yoghurt
(BevatMelk (inclusief lactose))25 gram
Geraspte belegen kaas
(BevatMelk (inclusief lactose))4 stuk(s)
Volkoren platbrood
(BevatGlutenbevattende granen)1 el
Olijfolie
1 el
Extra vierge olijfolie
1 el
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de gele paprika in reepjes. Snijd de tomaat in plakken. Snijd de olijven grof. Ris de blaadjes van de munt en oregano. Snijd de muntblaadjes, oreganoblaadjes en bladpeterselie los van elkaar fijn.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en paprika 6 minuten.
Meng in een hoge kom de yoghurt met de feta met een staafmixer tot een saus. Breng op smaak met peper.
Leg de platbroden op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de fetasaus erover en beleg met de uien, paprika, oregano, olijven en plakjes tomaat. Bestrooi met geraspte belegen kaas en bak de pizza's 4 - 6 minuten in de oven.
Snijd ondertussen de komkommer in kleine stukjes. Meng in een saladekom per persoon; 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn. Meng de komkommer, munt en peterselie met de dressing. Roer goed door en breng de salade op smaak met peper en zout.
Snijd de platbroodpizza's in punten en serveer de komkommersalade erbij.