HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGriekse Gyrosschotel
topBanner
Griekse gyrosschotel

Griekse gyrosschotel

met rijst en gebakken paprika

QUICK & EASY
Lees meer

Waan je vanavond in een Griekse taverna met deze gyros met rijst en tomaat. De Griekse keuken kenmerkt zich onder andere door het veelvuldig gebruik van kruiden. Dit typisch Griekse comfort food-gerecht breng je vanavond ook op smaak met verschillende kruiden, zoals komijn, tijm en oregano. De bladpeterselie geeft het geheel wat pit – de smaak van bladpeterselie is namelijk iets pittiger dan normale peterselie.

Labels:CaloriebewustLekker snel
Allergenen :

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Basmatirijst

1 stuk(s)

Gele paprika

1 stuk(s)

Rode paprika

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ bakje(s)

Tomatenpuree

1 tl

Gemalen komijnzaad

2 tl

Gerookt paprikapoeder

1 tl

Gedroogde tijm

2 tl

Gedroogde oregano

240 gram

Gyros van varkenshaas

2 stuk(s)

Tomaat

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2787 kJ
Energie (kcal)666 kcal
Vetten18.0 g
waarvan verzadigd3.5 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers14.4 g
Vezels8 g
Eiwitten35 g
Zout3.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

• Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Verkruimel per persoon 1/2 bouillonblokje boven de pan en roer door. Voeg de rijst toe en kook de rijst, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen. • Snijd ondertussen de gele en rode paprika in dunne repen. Snijd de ui in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.

2

• Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de tomatenpuree, de komijn, het paprikapoeder, de tijm, de oregano en de knoflook 1 – 2 minuten. Voeg de ui en de rode en gele paprika toe en bak 2 – 3 minuten mee. • Voeg de gyros toe en roerbak 1 – 2 minuten mee. Dek de pan af, verlaag het vuur en laat de gyros nog 6 minuten zachtjes stoven.

3

• Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. • Snijd de bladpeterselie fijn. • Meng de rijst met de tomaat en de helft van de bladpeterselie. Breng op smaak met peper en zout.

4

• Verdeel de rijst over de borden en serveer de gyros er half op en half naast. • Garneer met de overige bladpeterselie.