topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Green goddess tonijnsalade

Green goddess tonijnsalade

met broccoli en feta

Met dit recept tover je 313 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
Eiwitrijk
•Pescotarisch
Allergenen :
Tarwe
•Vis
•Melk (inclusief lactose)
•Mosterd
•Soja
•Gerst

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd35 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

180 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Mini-komkommer

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Citroen

5 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(Bevat Vis)

25 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

75 gram

Bio yoghurt Griekse stijl

(Bevat Melk (inclusief lactose))

7.5 ml

Worcestershiresaus

(Bevat Mosterd, Soja, Gerst)

10 gram

Verse basilicum, bieslook en bladpeterselie

½ stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

½ el

[Zoutarme] sojasaus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2856 kJ
Energie (kcal)683 kcal
Vetten26.8 g
waarvan verzadigd11.3 g
Koolhydraten69.1 g
waarvan suikers13.3 g
Vezels11.1 g
Eiwitten35.6 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

•Pan
•Kleine kom
•Small Frying Pan
•Grote saladekom

Instructies

Kook de freekeh
1
  • Breng een pan met ruim water aan de kook en kook de freekeh 20 - 25 minuten tot het gaar is.
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Voeg de broccoli toe aan de freekeh in de laatste 5 minuten. Giet af en spoel af onder koud water.
  • Snijd de komkommer in plakjes. Snipper de ui.
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Snijd de helft van de citroen in partjes en pers de andere helft uit boven een kleine kom.
Toppings maken
2
  • Verhit een kleine koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Giet de tonijn af, maar bewaar de olie. 
  • Verkruimel de feta.
Dressing maken
3
  • Voeg de yoghurt, de helft van de ui, worcestershiresaus, verse kruiden, het citroensap, de citroenrasp, knoflook, sojasaus en 1/2 el olijfolie van de tonijn per persoon toe aan een hoge kom. Gebruik een blender of staafmixer om het geheel tot een gladde substantie te mixen.
  • Breng op smaak met flink wat peper en zout.
Serveren
4
  • Meng in een grote saladekom de freekeh, broccoli, green goddess dressing, de rest van de ui, de helft van de feta en de helft van de tonijn.
  • Serveer de salade over borden.
  • Verdeel de komkommer eroverheen samen met de rest van de tonijn en feta. Voeg extra vierge olijfolie toe naar smaak en garneer met de pompoenpitten.
  • Breng op smaak met peper en zout.