Wist je dat bulgur gemaakt is van hele tarwekorrels? Die worden gestoomd, gedroogd en tot slot gebroken - het resultaat zit vol vezels, ijzer en B-vitaminen.
Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2 stuk(s)
Rode ui
250 gram
Rode cherrytomaten
⅔ stuk(s)
Komkommer
135 gram
Bulgur
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja)1 tl
Gemalen korianderzaad
20 gram
Verse bladpeterselie en munt
20 gram
Pistachenoten
(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)½ stuk(s)
Avocado
50 gram
Feta
(BevatMelk (inclusief lactose))25 gram
Gedroogde cranberry's
½ stuk(s)
Groentebouillonblokje
1 el
Extra vierge olijfolie
½ tl
Olijfolie
1 el
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Breng 160 ml water met 1/4 groentebouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de bulgur. Snijd ondertussen de rode ui in dunne ringen. Halveer de cherrytomaten en snijd de komkommer in kleine blokjes.
Voeg de bulgur toe aan de kokende bouillon en kook, afgedekt, in 15 - 17 minuten gaar en droog. Roer regelmatig goed door. Giet af indien nodig en laat uitstomen zonder deksel. Meng ondertussen in een saladekom de cherrytomaten, komkommer, 1/2 tl gemalen koriander per persoon, de wittewijnazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met ruim peper en zout.
Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Bak de ui met een flinke snuf zout 3 - 4 minuten. Roer regelmatig, zodat de ui niet aanbrandt. Voeg vervolgens de olijfolie toe, verlaag het vuur en bak de rode ui 6 - 8 minuten.
Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd ze in reepjes. Hak de peterselie grof. Hak de pistachenoten grof. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Verkruimel de feta.
Voeg de bulgur, de rode ui en 2/3 van de verse kruiden toe aan de saladekom en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de salade over de borden. Garneer met de avocado, pistachenoten, feta, de overige verse kruiden, gedroogde cranberry's en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie. Bestrooi dan met een beetje chilivlokken naar smaak. Let op: ze zijn erg pittig!