HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGoedgevulde Groene Tabouleh
topBanner
Goedgevulde groene tabouleh

Goedgevulde groene tabouleh

met zoete cranberry's, pistachenoten en verse kruiden

Lees meer

Wist je dat bulgur gemaakt is van hele tarwekorrels? Die worden gestoomd, gedroogd en tot slot gebroken - het resultaat zit vol vezels, ijzer en B-vitaminen.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Labels:BalansVeggieExtra groente
Allergenen :Glutenbevattende granenNotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Rode ui

250 gram

Rode cherrytomaten

⅔ stuk(s)

Komkommer

135 gram

Bulgur

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja)

1 tl

Gemalen korianderzaad

20 gram

Verse bladpeterselie en munt

20 gram

Pistachenoten

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

½ stuk(s)

Avocado

50 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

25 gram

Gedroogde cranberry's

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Olijfolie

1 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2752 kJ
Energie (kcal)658 kcal
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers22.0 g
Vezels18 g
Eiwitten19 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Saladekom
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng 160 ml water met 1/4 groentebouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de bulgur. Snijd ondertussen de rode ui in dunne ringen. Halveer de cherrytomaten en snijd de komkommer in kleine blokjes.

2

Voeg de bulgur toe aan de kokende bouillon en kook, afgedekt, in 15 - 17 minuten gaar en droog. Roer regelmatig goed door. Giet af indien nodig en laat uitstomen zonder deksel. Meng ondertussen in een saladekom de cherrytomaten, komkommer, 1/2 tl gemalen koriander per persoon, de wittewijnazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met ruim peper en zout.

3

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Bak de ui met een flinke snuf zout 3 - 4 minuten. Roer regelmatig, zodat de ui niet aanbrandt. Voeg vervolgens de olijfolie toe, verlaag het vuur en bak de rode ui 6 - 8 minuten.

4

Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd ze in reepjes. Hak de peterselie grof. Hak de pistachenoten grof. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Verkruimel de feta.

5

Voeg de bulgur, de rode ui en 2/3 van de verse kruiden toe aan de saladekom en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de salade over de borden. Garneer met de avocado, pistachenoten, feta, de overige verse kruiden, gedroogde cranberry's en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie. Bestrooi dan met een beetje chilivlokken naar smaak. Let op: ze zijn erg pittig!