Skip to main content
Gnocchi met aubergine-tomatensaus uit de oven
Gnocchi met aubergine-tomatensaus uit de oven

Gnocchi met aubergine-tomatensaus uit de oven

Met Italiaanse pecorino

3.3
(950)

Gnocchi, wat je uitspreekt als ‘njokki’, is een Italiaanse pastasoort. Oorspronkelijk werden deze ovale balletjes alleen gemaakt van tarwemeel. Tegenwoordig wordt voornamelijk de aardappelvariant, de gnocchi di patate, gebruikt. Gnocchi is overigens het Italiaanse woord voor ‘klonten’.

Labels:
Kid Friendly
Veggie
Allergenen:
Gluten
Ei
Zwaveldioxide en sulfiet
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅓ stuk(s)

Aubergine

⅓ stuk(s)

Rode paprika

⅓ blik(ken)

Tomatenpuree

⅓ blik(ken)

Tomatenblokjes

1 tl

Gedroogde tijm

175 gram

Gnocchi

(Bevat: Gluten, Ei, Zwaveldioxide en sulfiet, Tarwe)

50 gram

Geraspte pecorino

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Bruine suiker

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)668 kcal
Energie (kJ)2795 kJ
Vetten26 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten78 g
Vezels7 g
Eiwitten27 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Ovenschaal

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook in een pan met deksel 500 ml water per persoon voor de gnocchi.

Snijd de aubergine en rode paprika in blokjes van ½ cm.
2

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Snijd de aubergine en rode paprika in blokjes van ½ cm.

Roerbak de groenten.
3

Verhit de olijfolie in de wok of hapjespan met deksel en fruit de knoflook en tomatenpuree 3 minuten op laag vuur. Draai het vuur hoger, voeg de aubergine en rode paprika toe en roerbak 3 minuten. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, 25 ml water per persoon, tijm, zwarte balsamicoazijn en bruine suiker toe en breng aan de kook en laat, afgedekt, 5 minuten koken.

4

Kook ondertussen de gnocchi in de pan met deksel totdat ze boven komen drijven. Giet af en voeg de gnocchi bij de saus. Roer het geheel door.

Giet de gnocchi met saus in een ovenschaal en bestrooi met pecorino.
5

Doe de gnocchi met saus in een ovenschaal en bestrooi met pecorino. Bak de gnocchi 10 minuten in de oven, of totdat de kaas bruin is.

Verdeel het gerecht over de borden.
6

Verdeel de gnocchi met aubergine-tomaatsaus over de borden. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders