HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGnocchi Met Aubergine Tomatensaus Uit De Oven
topBanner
Gnocchi met aubergine-tomatensaus uit de oven

Gnocchi met aubergine-tomatensaus uit de oven

Met Italiaanse pecorino

Lees meer

Gnocchi, wat je uitspreekt als ‘njokki’, is een Italiaanse pastasoort. Oorspronkelijk werden deze ovale balletjes alleen gemaakt van tarwemeel. Tegenwoordig wordt voornamelijk de aardappelvariant, de gnocchi di patate, gebruikt. Gnocchi is overigens het Italiaanse woord voor ‘klonten’.

Labels:KindvriendelijkVeggie
Allergenen :GlutenEierenSulfietTarweMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Knoflookteen

⅔ stuk(s)

Aubergine

⅔ stuk(s)

Rode paprika

⅔ blik(ken)

Tomatenpuree

⅔ blik(ken)

Tomatenblokjes

2 tl

Gedroogde tijm

350 gram

Gnocchi

(BevatGluten, Eieren, Sulfiet, Tarwe)

75 gram

Geraspte pecorino

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Bruine suiker

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kcal)668 kcal
Energie (kJ)2795 kJ
Vetten26.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels7 g
Eiwitten27 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Ovenschaal
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook in een pan met deksel 500 ml water per persoon voor de gnocchi.

2

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Snijd de aubergine en rode paprika in blokjes van ½ cm.

3

Verhit de olijfolie in de wok of hapjespan met deksel en fruit de knoflook en tomatenpuree 3 minuten op laag vuur. Draai het vuur hoger, voeg de aubergine en rode paprika toe en roerbak 3 minuten. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, 25 ml water per persoon, tijm, zwarte balsamicoazijn en bruine suiker toe en breng aan de kook en laat, afgedekt, 5 minuten koken.

4

Kook ondertussen de gnocchi in de pan met deksel totdat ze boven komen drijven. Giet af en voeg de gnocchi bij de saus. Roer het geheel door.

5

Doe de gnocchi met saus in een ovenschaal en bestrooi met pecorino. Bak de gnocchi 10 minuten in de oven, of totdat de kaas bruin is.

6

Verdeel de gnocchi met aubergine-tomaatsaus over de borden. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.