Gigli met spinazie-preisaus en groene pesto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gigli met spinazie-preisaus en groene pesto

Gigli met spinazie-preisaus en groene pesto

met parmigiano reggiano

Deze maaltijd is een echte doordeweekse pasta. Lekker snel klaar en toch smaakvol door de groene pesto en parmigiano reggiano. De kaas ontvang je in de vorm van een blokje, dan kun je hem naar eigen wens grof of fijn raspen.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Prei

90 gram

Gigli

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

25 gram

Geraspte parmigiano reggiano

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

40 gram

Groene pesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3264 kJ
Energie (kcal)780 kcal
Vetten39 g
waarvan verzadigd10.3 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers8.8 g
Vezels10 g
Eiwitten28 g
Zout1 g

Instructies

Snijden
1

Kook 500 ml water per persoon voor de gigli in een pan met deksel. Snipper de sjalot en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de prei in dunne ringen.

Gigli koken
2

Kook de gigli, afgedekt, 8 – 11 minuten in de pan met deksel en giet daarna af. Laat zonder deksel uitstomen.

Parmigiano raspen
3

Rasp ondertussen de parmigiano met een rasp.

Groenten bakken
4

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de sjalot, knoflook en prei 5 minuten op middelhoog vuur. Scheur de spinazie klein boven de pan, voeg eventueel in delen toe. Roerbak totdat alle spinazie geslonken is.

Op smaak brengen
5

Voeg vervolgens de groene pesto toe aan de wok of hapjespan met groenten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Voeg daarna de gigli en de helft van de parmigiano toe en roer door. Verdeel over de borden en bestrooi met de overige parmigiano.