HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGigli Met Spinazie Preisaus En Groene Pesto
topBanner
Gigli met spinazie-preisaus en groene pesto

Gigli met spinazie-preisaus en groene pesto

met parmigiano reggiano

Lees meer

Deze maaltijd is een echte doordeweekse pasta. Lekker snel klaar en toch smaakvol door de groene pesto en parmigiano reggiano. De kaas ontvang je in de vorm van een blokje, dan kun je hem naar eigen wens grof of fijn raspen.

Labels:Veggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Sjalot

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Prei

180 gram

Gigli

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)

50 gram

Geraspte parmigiano reggiano

(BevatMelk (inclusief lactose))

200 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

80 gram

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3264 kJ
Energie (kcal)780 kcal
Vetten39.0 g
waarvan verzadigd10.3 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers8.8 g
Vezels10 g
Eiwitten28 g
Zout1.0 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 500 ml water per persoon voor de gigli in een pan met deksel. Snipper de sjalot en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de prei in dunne ringen.

2

Kook de gigli, afgedekt, 8 – 11 minuten in de pan met deksel en giet daarna af. Laat zonder deksel uitstomen.

3

Rasp ondertussen de parmigiano met een rasp.

4

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de sjalot, knoflook en prei 5 minuten op middelhoog vuur. Scheur de spinazie klein boven de pan, voeg eventueel in delen toe. Roerbak totdat alle spinazie geslonken is.

5

Voeg vervolgens de groene pesto toe aan de wok of hapjespan met groenten. Breng op smaak met peper en zout.

6

Voeg daarna de gigli en de helft van de parmigiano toe en roer door. Verdeel over de borden en bestrooi met de overige parmigiano.