Deze maaltijd is een echte doordeweekse pasta. Lekker snel klaar en toch smaakvol door de groene pesto en parmigiano reggiano. De kaas ontvang je in de vorm van een blokje, dan kun je hem naar eigen wens grof of fijn raspen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Sjalot
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Prei
90 gram
Gigli
(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)
25 gram
Geraspte parmigiano reggiano
(Bevat Melk (inclusief lactose))
100 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
40 gram
Groene pesto
(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon voor de gigli in een pan met deksel. Snipper de sjalot en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de prei in dunne ringen.
Kook de gigli, afgedekt, 8 – 11 minuten in de pan met deksel en giet daarna af. Laat zonder deksel uitstomen.
Rasp ondertussen de parmigiano met een rasp.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de sjalot, knoflook en prei 5 minuten op middelhoog vuur. Scheur de spinazie klein boven de pan, voeg eventueel in delen toe. Roerbak totdat alle spinazie geslonken is.
Voeg vervolgens de groene pesto toe aan de wok of hapjespan met groenten. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg daarna de gigli en de helft van de parmigiano toe en roer door. Verdeel over de borden en bestrooi met de overige parmigiano.