HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGigli Met Midden Oosterse Kruiden
topBanner
Gigli met Midden-Oosterse kruiden

Gigli met Midden-Oosterse kruiden

met witte kaas, aubergine en spinazie

Lees meer

Wist je dat gigli zijn oorsprong vindt in Toscane? De vorm van deze pasta lijkt op een lelie - van oudsher het symbool van Florence.

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)NotenPinda'sSesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Aubergine

180 gram

Gigli

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)

200 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

1 zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

50 gram

Witte kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

100 gram

Biologische crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

20 gram

Gebrande en gezouten amandelen

(BevatNoten, Pinda'sKan bevattenSesam)

½ zakje(s)

Za'atar

(BevatSesamzaad)

Zelf toevoegen

100 ml

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

1 el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3402 kJ
Energie (kcal)813 kcal
Vetten40.0 g
waarvan verzadigd16.0 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels8 g
Eiwitten25 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Koekenpan
Hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Kook ruim water met een snuf zout in een pan met deksel. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm. Kook ondertussen de pasta 8 - 10 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Meng de blokjes aubergine in een kom met 1/2 el bloem per persoon, peper en zout. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de aubergine in 8 - 10 minuten rondom bruin. Verhit in een hapjespan de overige olijfolie en fruit de ui en knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de bouillon en de spinazie toe aan de hapjespan en laat, afgedekt, 4 - 6 minuten zachtjes sudderen.

3

Voeg de Midden-Oostere kruiden en crème fraiche toe aan de de spinazie en breng op smaak met peper en zout. Hak de amandelen grof. Verkruimel de witte kaas.

4

Meng de pasta in de hapjespan met de spinazie en crème fraiche. Verdeel de pasta over de borden. Garneer met de aubergine en witte kaas. Werk af met de gehakte amandelen en za'atar.