Wist je dat gigli zijn oorsprong vindt in Toscane? De vorm van deze pasta lijkt op een lelie - van oudsher het symbool van Florence.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Ui
2 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Aubergine
180 gram
Gigli
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)200 gram
Spinazie
(Kan bevattenSelderij)1 zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
50 gram
Witte kaas
(BevatMelk (inclusief lactose))100 gram
Biologische crème fraîche
(BevatMelk (inclusief lactose))20 gram
Gebrande en gezouten amandelen
(BevatNoten, Pinda'sKan bevattenSesam)½ zakje(s)
Za'atar
(BevatSesamzaad)100 ml
Groentebouillon
2 el
Olijfolie
1 el
Bloem
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Kook ruim water met een snuf zout in een pan met deksel. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm. Kook ondertussen de pasta 8 - 10 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Meng de blokjes aubergine in een kom met 1/2 el bloem per persoon, peper en zout. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de aubergine in 8 - 10 minuten rondom bruin. Verhit in een hapjespan de overige olijfolie en fruit de ui en knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de bouillon en de spinazie toe aan de hapjespan en laat, afgedekt, 4 - 6 minuten zachtjes sudderen.
Voeg de Midden-Oostere kruiden en crème fraiche toe aan de de spinazie en breng op smaak met peper en zout. Hak de amandelen grof. Verkruimel de witte kaas.
Meng de pasta in de hapjespan met de spinazie en crème fraiche. Verdeel de pasta over de borden. Garneer met de aubergine en witte kaas. Werk af met de gehakte amandelen en za'atar.