Gigli met Midden-Oosterse kruiden
Gigli met Midden-Oosterse kruiden

Gigli met Midden-Oosterse kruiden

met witte kaas en spinazie

Za'atar is niet alleen de naam van een vers kruid, maar ook van een kruidenmix. Deze mix bevat naast za'atar ook geroosterd sesamzaad en sumak.

Allergens:
Wheat
•Milk
•Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

90 g

Gigli

(Contains Wheat May be present Soy, Lupin, Egg, Mustard)

200 g

Spinach

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

25 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

50 g

Organic crème fraîche

10 g

Salted almonds

¼ sachet(s)

Za'atar

(Contains Sesame)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

50 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories749 kcal
Energy (kJ)3134 kJ
Fat34.9 g
Saturated Fat14.9 g
Carbohydrate76.8 g
Sugar9.6 g
Dietary Fiber9.5 g
Protein26.9 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Pan with Lid
•Casserole with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Kook ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de pasta.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
  • Kook de pasta, afgedekt, 8 - 10 minuten.

Weetje: Wist je dat de 200 gram spinazie op jouw bord bijna net zo veel eiwitten bevat als 1 ei? Daarnaast bevat het meer calcium dan een glas melk en meer ijzer dan een biefstuk!

Bakken
2
  • Verhit in een hapjespan de olijfolie en fruit de ui en knoflook 1 - 2 minuten.
  • Voeg de bouillon en de spinazie toe aan de hapjespan en laat, afgedekt, 4 - 6 minuten zachtjes sudderen.
Saus maken
3
  • Voeg de Midden-Oosterse kruiden en crème fraîche toe aan de spinazie en breng op smaak met peper en zout.
  • Hak de amandelen grof.
  • Verkruimel de witte kaas.
Serveren
4
  • Meng de pasta in de hapjespan met de spinazie en crème fraîche.
  • Verdeel de pasta over de borden.
  • Garneer met de witte kaas.
  • Garneer met de gehakte amandelen en de za'atar.