
Gigli met Midden-Oosterse kruiden
met witte kaas en spinazie
Za'atar is niet alleen de naam van een vers kruid, maar ook van een kruidenmix. Deze mix bevat naast za'atar ook geroosterd sesamzaad en sumak.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
90 gram
Gigli
(Bevat Tarwe, Gluten Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)
200 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
½ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
25 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
50 gram
Crème fraîche
(Bevat Melk (inclusief lactose))
10 gram
Gezouten amandelen
(Bevat Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
¼ zakje(s)
Za'atar
(Bevat Sesamzaad)
Zelf toevoegen
½ el
Olijfolie
50 ml
Groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies
- Bereid de bouillon.
- Kook ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de pasta.
- Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
- Kook de pasta, afgedekt, 8 - 10 minuten.
Weetje: Wist je dat de 200 gram spinazie op jouw bord bijna net zo veel eiwitten bevat als 1 ei? Daarnaast bevat het meer calcium dan een glas melk en meer ijzer dan een biefstuk!
- Verhit in een hapjespan de olijfolie en fruit de ui en knoflook 1 - 2 minuten.
- Voeg de bouillon en de spinazie toe aan de hapjespan en laat, afgedekt, 4 - 6 minuten zachtjes sudderen.
- Voeg de Midden-Oosterse kruiden en crème fraîche toe aan de spinazie en breng op smaak met peper en zout.
- Hak de amandelen grof.
- Verkruimel de witte kaas.
- Meng de pasta in de hapjespan met de spinazie en crème fraîche.
- Verdeel de pasta over de borden.
- Garneer met de witte kaas.
- Garneer met de gehakte amandelen en de za'atar.