topBanner
Gevulde portobello met feta en salade

Gevulde portobello met feta en salade

Met rucola, veldsa, bataat en linzen

Lees meer

Portobello’s zijn eigenlijk een soort uit de kluiten gewassen kastanjechampignons. Door hun grote formaat zijn ze perfect om te vullen en dat doe je vandaag met feta. De gemengde sla maakt het gerecht lekker fris.

Labels:Eten binnen 3 dagenOriginalVeggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

40 gram

Groene linzen

600 gram

Zoete aardappel

2 tl

Gedroogde tijm

1 stuk(s)

Rode paprika

75 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Portobello

60 gram

Gemengde sla

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

2 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3130 kJ
Energie (kcal)748 kcal
Vetten35.0 g
waarvan verzadigd9.9 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers23.1 g
Vezels15 g
Eiwitten20 g
Zout0.6 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Pan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een pan met deksel de groene linzen met 200 ml water per persoon en een snufje zout. Breng afgedekt aan de kook en laat 25 – 30 minuten op laag vuur koken, giet daarna af.

2

Schil ondertussen de bataat en snijd in blokjes van 1 cm. Verdeel de bataat over een helft van een bakplaat met bakpapier en bestrooi met de tijm, de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de bataat 20 minuten in de oven, schep halverwege om.

3

Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode paprika en snijd de paprika klein. Verkruimel de feta en vul de portobello met een deel van de feta. Bestrooi de paprika en portobello met de overige olijfolie, peper en zout. Leg de portobello en de paprika na 5 minuten op de bakplaat naast de bataat en bak de laatste 15 minuten mee.

4

Meng ondertussen in een saladekom de gemengde sla met de zwarte balsamicoazijn en extra vierge olijfolie.

5

Meng de paprika, bataat en linzen met de salade in de saladekom en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de salade over de borden, serveer de portobello erop en garneer met de overige feta.