HelloFresh
Gevulde paprika met parelcouscous, kip en groenten

Gevulde paprika met parelcouscous, kip en groenten

De kippendijfilet is gekruid met ras el hanout

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.4 / 4van de 4426 beoordelingen
Lees meer

Wij hebben de kippendijfilet al voor je gekruid. Dit hebben we gedaan met het Marokkaanse kruidenmengsel ras el hanout. Dit mengsel bestaat uit wel 20 verschillende soorten kruiden, zoals kardemom, kruidnagel en kurkuma. In dit gerecht vind je nog iets bijzonders: we hebben geen oranje peen, maar gekleurde peen gebruikt.

Labels:Pittig
Allergenen:Glutenbevattende granen
Voorbereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Sjalot

½ stuks

Rode peper

250 g

Gekleurde peenmix

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 stuks

Rode paprika

170 g

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granen)

220 g

Kippendijstukjes

Zelf toevoegen

375 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2380.696 kJ
Energie (kcal)569 kcal
Vetten13.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten74 g
Vezels8 g
Eiwitten33 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Bakpapier
Ovenschaal
Deksel
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de groenten
Snijd de groenten
2

Snipper de sjalot. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd klein. Snijd de peen in blokjes van ½ cm.

Snijd de paprika doormidden en verwijder de zaadlijsten.
Snijd de paprika doormidden en verwijder de zaadlijsten.
3

Snijd de paprika doormidden en verwijder de zaadlijsten, leg in een ovenschaal met bakpapier en bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.

4

Voeg zodra de bouillon kookt de parelcouscous toe en kook op laag vuur, afgedekt, in 10 minuten droog. Laat daarna zonder deksel uitstomen.

5

Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de kippendijreepjes op hoog vuur in 5 minuten bruin. Voeg de sjalot, rode peper, peen en 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, nog 7 - 8 minuten.

Voeg de parelcouscous toe.
Voeg de parelcouscous toe.
6

Voeg vervolgens de parelcouscous toe en verhit nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de parelcouscous over de paprika.
Verdeel de parelcouscous over de paprika.
7

Leg de paprika’s op de borden en verdeel de parelcouscous over de paprika.