Gevulde kipfilet met geitenkaas en spinazie
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gevulde kipfilet met geitenkaas en spinazie

Gevulde kipfilet met geitenkaas en spinazie

met pesto-aardappeltjes, groene salade en hazelnoten

Je serveert vanavond een restaurantwaardige maaltijd. De kipfilet gevuld met spinazie en geitenkaas zal bij iedereen in de smaak vallen!

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Aardappelen

20 gram

Pesto genovese

50 gram

Spinazie

25 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Kipfilet

100 gram

Sperziebonen

¼ stuk(s)

Courgette

10 gram

Hazelnoten

¼ stuk(s)

Citroen

20 gram

Vinaigrette met kruiden

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)879 kcal
Energie (kJ)3676 kJ
Vetten48 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers6 g
Vezels12.5 g
Eiwitten46 g
Zout1 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Koekenpan
Bakpapier
Ovenschaal
Dunschiller of kaasschaaf
Pan met deksel
Saladekom

Instructies

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en snijd in blokjes van 1 - 2 cm. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en haal na 15 minuten het deksel van de pan. Voeg aan het einde 1/2 el groene pesto per persoon toe en schep om. Breng op smaak met peper en zout.

Vulling maken
2

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de helft van de spinazie 2 - 3 minuten, of tot de spinazie slinkt. Voeg 2/3 van de geitenkaas en de overige groene pesto toe. Roer goed door.

Kip vullen
3

Snijd de kipfilet in de lengte open, maar niet helemaal door: je moet de kipfilet nog kunnen vullen. Leg de kipfilet in een met bakpapier beklede ovenschaal. Vul de kipfilet met het spinazie-geitenkaasmengsel, vouw dicht en breng op smaak met peper en zout. Bak de gevulde kipfilet 15 - 20 minuten in de oven.

Snijden
4

Schaaf de courgette met een kaasschaaf of dunschiller in linten. Breng water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en kook ze 6 - 8 minuten. Giet daarna af en spoel met koud water. Snijd de citroen in partjes en hak de hazelnoten grof.

Tip: Heb je extra tijd? Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur tot ze beginnen te kleuren. Daar krijgen ze een extra intense smaak van.

Salade maken
5

Meng in een saladekom 1 1/2 tl vinaigrette per persoon met de courgettelinten, sperziebonen en de overige spinazie. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Daarnaast zijn sperziebonen rijk aan ijzer en foliumzuur, wat zorgt voor een energiek gevoel.

Serveren
6

Verdeel de pesto-aardappelen over de borden. Snijd de gevulde kipfilet in stukken en serveer ernaast. Verkruimel de overige geitenkaas erover. Serveer de salade erbij en garneer met de hazelnoten en de citroenpartjes.