Skip to main content
Gevulde kipfilet met geitenkaas en spinazie
Gevulde kipfilet met geitenkaas en spinazie

Gevulde kipfilet met geitenkaas en spinazie

met pesto-aardappeltjes, groene salade en hazelnoten

Je serveert vanavond een restaurantwaardige maaltijd. De kipfilet gevuld met spinazie en geitenkaas zal bij iedereen in de smaak vallen!

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Aardappelen

20 gram

Pesto genovese

50 gram

Spinazie

25 gram

Verse geitenkaas

1 stuk(s)

Kipfilet

100 gram

Sperziebonen

¼ stuk(s)

Courgette

10 gram

Hazelnoten

¼ stuk(s)

Citroen

20 gram

Vinaigrette met kruiden

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)879 kcal
Energie (kJ)3676 kJ
Vetten48 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers6 g
Vezels12.5 g
Eiwitten46 g
Zout1 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Koekenpan
Bakpapier
Ovenschaal
Dunschiller of kaasschaaf
Pan met deksel
Saladekom

Instructies

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en snijd in blokjes van 1 - 2 cm. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en haal na 15 minuten het deksel van de pan. Voeg aan het einde 1/2 el groene pesto per persoon toe en schep om. Breng op smaak met peper en zout.

Vulling maken
2

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de helft van de spinazie 2 - 3 minuten, of tot de spinazie slinkt. Voeg 2/3 van de geitenkaas en de overige groene pesto toe. Roer goed door.

Kip vullen
3

Snijd de kipfilet in de lengte open, maar niet helemaal door: je moet de kipfilet nog kunnen vullen. Leg de kipfilet in een met bakpapier beklede ovenschaal. Vul de kipfilet met het spinazie-geitenkaasmengsel, vouw dicht en breng op smaak met peper en zout. Bak de gevulde kipfilet 15 - 20 minuten in de oven.

Snijden
4

Schaaf de courgette met een kaasschaaf of dunschiller in linten. Breng water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en kook ze 6 - 8 minuten. Giet daarna af en spoel met koud water. Snijd de citroen in partjes en hak de hazelnoten grof.

Tip: Heb je extra tijd? Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur tot ze beginnen te kleuren. Daar krijgen ze een extra intense smaak van.

Salade maken
5

Meng in een saladekom 1 1/2 tl vinaigrette per persoon met de courgettelinten, sperziebonen en de overige spinazie. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Daarnaast zijn sperziebonen rijk aan ijzer en foliumzuur, wat zorgt voor een energiek gevoel.

Serveren
6

Verdeel de pesto-aardappelen over de borden. Snijd de gevulde kipfilet in stukken en serveer ernaast. Verkruimel de overige geitenkaas erover. Serveer de salade erbij en garneer met de hazelnoten en de citroenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Wienerschnitzel met ovenfrietjes

Wienerschnitzel met ovenfrietjes

met een sauerkrautsalade en cranberrychutney
Geschnetzeltes van romige kip en champignons

Geschnetzeltes van romige kip en champignons

Zwitserse klassieker met aardappelkoekjes en salade
Kipsaté met gesmoorde kokosboontjes

Kipsaté met gesmoorde kokosboontjes

met zelfgemaakte marinade en witte rijst
Krokante kip met geroosterde groenten

Krokante kip met geroosterde groenten

met knoflook-gemberrijst
Biefstukreepjes met rijst en paksoi

Biefstukreepjes met rijst en paksoi

met paprika en Thais basilicum
Rendang met rundvlees en pittige boontjes

Rendang met rundvlees en pittige boontjes

met rijst, gember en citroengras
Falafelbowl met couscous en verse munt

Falafelbowl met couscous en verse munt

met komkommer, rode puntpaprika en yoghurt-tahinsaus
Noedels met kipgehakt en Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en Aziatische saus

met courgette en paprika
Enchilada's met pompoen en cheddar

Enchilada's met pompoen en cheddar

met Mexicaanse kruiden, zure room en walnoot-spinaziesalade
Lasagne met gegrilde groenten

Lasagne met gegrilde groenten

met buffelmozzarella en Italiaanse kruiden
Spinaziestamppot met champignonjus

Spinaziestamppot met champignonjus

met geroosterde hazelnoten en basilicum
Rode curry met bloemkool en feta

Rode curry met bloemkool en feta

met spinazie, linzen en zilvervliesrijst
Romige ravioli met spinazie en dragon

Romige ravioli met spinazie en dragon

met tuinbonenvulling en courgette-spaghetti
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met een frisse rucolasalade
Gekruide kipfilet met champignonroomsaus

Gekruide kipfilet met champignonroomsaus

met rijst en sperziebonen
Duitse biefstuk met pittige zoete-aardappelpuree

Duitse biefstuk met pittige zoete-aardappelpuree

met gebakken knoflooksnijbonen
Wortel-preistamppot met spekjes en gehaktballen

Wortel-preistamppot met spekjes en gehaktballen

met een zelfgemaakte jus
Tartiflette met camembert, brie en spekjes

Tartiflette met camembert, brie en spekjes

Franse ovenschotel met aardappel en crème fraîche met een frisse salade
Romige farfalle met gekruid kipgehakt

Romige farfalle met gekruid kipgehakt

met venkel, spinazie en belegen kaas
Naanpizza met yazzara, gehakt en spinazie

Naanpizza met yazzara, gehakt en spinazie

met een frisse salade

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelpartjes
Loaded fries met Koreaanse stijl bulgogi rundvlees

Loaded fries met Koreaanse stijl bulgogi rundvlees

met zoetzure komkommer, koriander en pinda's
Romige farfalle met kip en venkel

Romige farfalle met kip en venkel

met Parmigiano Reggiano, spinazie en rode peper
Biefstukreepjes met mangosalsa

Biefstukreepjes met mangosalsa

met rijst, koolsla en Mexicaanse kruiden
Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

met geroosterde bamsamico-tomaatjes en courgette
Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus, champignons en courgette
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-topping, snijbonen en rode peper
Hoisin-noedels met kip en roerbakgroenten

Hoisin-noedels met kip en roerbakgroenten

met bosui en pinda's
Romige groentesoep met pulled chicken

Romige groentesoep met pulled chicken

verborgen wortel en courgette! | met basilicum en zonnebloempitten
Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

met komkommersalade en gomasio
Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

met citroenmayonaise, ingelegde ui en sperziebonen
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met crème fraîche, zuurdesembroodje en pompoenpitten
Steak met kruidendressing en koolsla

Steak met kruidendressing en koolsla

met aardappelwedges, pittige mayonaise en komkommer
Kikkererwtencurry met sticky aubergine

Kikkererwtencurry met sticky aubergine

met rijst, zoete aardappel, limoen en koriander
Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

met paksoi, miso en verse udonnoedels
Varkenshaas in pittige Thaise-stijl pindasaus

Varkenshaas in pittige Thaise-stijl pindasaus

met rijst, broccolini, sperziebonen en bosui
Bulgoginoedels met varkensgehakt en roerbakgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en roerbakgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad
Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

met gekookt ei, rode biet, appel en verse kruiden
Romige penne met pangasiusfilet en cherrytomaten

Romige penne met pangasiusfilet en cherrytomaten

met courgette, citroen en munt
BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

met curry-parelgerst, puntpaprika en sperziebonen