HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGevulde Kipfilet Met Geitenkaas En Spinazie
topBanner
Gevulde kipfilet met geitenkaas en spinazie

Gevulde kipfilet met geitenkaas en spinazie

met pesto-aardappeltjes, groene salade en hazelnoten

Premium
Lees meer

Je serveert vanavond een restaurantwaardige maaltijd. De kipfilet gevuld met spinazie en geitenkaas zal bij iedereen in de smaak vallen!

Labels:Festivities
Allergenen :CashewnotenMelk (inclusief lactose)NotenHazelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

600 gram

Aardappelen

40 gram

Groene pesto

(BevatCashewnoten, Melk (inclusief lactose)Kan bevattenPinda's, Noten)

100 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

50 gram

Verse geitenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Kipfilet

200 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Courgette

20 gram

Hazelnoten

(BevatNoten, HazelnotenKan bevattenPinda's, Noten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Citroen

40 gram

Vinaigrette met kruiden

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)879 kcal
Energie (kJ)3676 kJ
Vetten48.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers6.0 g
Vezels12.46 g
Eiwitten46 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Bakpapier
Ovenschaal
Dunschiller of kaasschaaf
Pan met deksel
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en snijd in blokjes van 1 - 2 cm. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en haal na 15 minuten het deksel van de pan. Voeg aan het einde 1/2 el groene pesto per persoon toe en schep om. Breng op smaak met peper en zout.

2

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de helft van de spinazie 2 - 3 minuten, of tot de spinazie slinkt. Voeg 2/3 van de geitenkaas en de overige groene pesto toe. Roer goed door.

3

Snijd de kipfilet in de lengte open, maar niet helemaal door: je moet de kipfilet nog kunnen vullen. Leg de kipfilet in een met bakpapier beklede ovenschaal. Vul de kipfilet met het spinazie-geitenkaasmengsel, vouw dicht en breng op smaak met peper en zout. Bak de gevulde kipfilet 15 - 20 minuten in de oven.

4

Schaaf de courgette met een kaasschaaf of dunschiller in linten. Breng water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en kook ze 6 - 8 minuten. Giet daarna af en spoel met koud water. Snijd de citroen in partjes en hak de hazelnoten grof.

Tip: Heb je extra tijd? Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur tot ze beginnen te kleuren. Daar krijgen ze een extra intense smaak van.

5

Meng in een saladekom 1 1/2 tl vinaigrette per persoon met de courgettelinten, sperziebonen en de overige spinazie. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Daarnaast zijn sperziebonen rijk aan ijzer en foliumzuur, wat zorgt voor een energiek gevoel.

6

Verdeel de pesto-aardappelen over de borden. Snijd de gevulde kipfilet in stukken en serveer ernaast. Verkruimel de overige geitenkaas erover. Serveer de salade erbij en garneer met de hazelnoten en de citroenpartjes.