Skip to main content
Gevulde courgettebootjes met witte kaas

Gevulde courgettebootjes met witte kaas

met volkoren couscous, granaatappelpitjes en balsamicocrème

3.8
(52)

Wist je dat de courgette familie is van de pompoen? Daarom wordt courgette ook wel mergpompoen genoemd.

Labels:
Extra groente
Caloriebewust
Veggie
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Amandelnoten
Noten
Zwaveldioxide en sulfiet

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

1 stuk(s)

Witte courgette

75 gram

Volkoren couscous

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Mosterd, Soja, Lupine)

25 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

¼ stuk(s)

Granaatappel

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat: Amandelnoten, Noten Kan bevatten: Mosterd, Soja, Lupine, Gluten, Ei, Gerst, Kamut, Khorasan (tarwe), Haver, Pinda's, Noten, Sesamzaad, Spelt, Rogge, Selderij, Tarwe, Zwaveldioxide en sulfiet)

½ stuk(s)

Rode ui

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

½ stuk(s)

Knoflookteen

4 ml

Balsamicocrème

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

Zelf toevoegen

¾ el

Extra vierge olijfolie

175 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2518 kJ
Energie (kcal)602 kcal
Vetten24.5 g
waarvan verzadigd7.1 g
Koolhydraten65.5 g
waarvan suikers17.2 g
Vezels15.8 g
Eiwitten21.9 g
Zout1.7 g
Potassium268.5 mg
Calcium49.3 mg
Iron0.9 mg
Kom
Ovenschaal
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de courgette in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Prik met een vork gaatjes in de courgette.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon met de Midden-Oosterse kruiden en knoflook.
  • Smeer de binnenkant van de courgette in met de helft van de kruiden-knoflookolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de courgette in een ovenschaal en bak 18 - 20 minuten in de oven.

Weetje: Courgette behoort tot de vruchtgroenten, net als komkommer, pompoen en tomaat. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Couscous bereiden
2
  • Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de couscous.
  • Haal de pan van het vuur, voeg de couscous toe en laat, afgedekt, 10 minuten staan.
  • Roer de couscous los met een vork en breng op smaak met de overige kruidenolie, peper en zout.
Granaatappel voorbereiden
3
  • Rol de granaatappel met de palm van je hand over het aanrecht. Oefen hierbij lichtjes druk uit zodat je de pitjes hoort kraken.
  • Snijd de granaatappel vervolgens open en haal de granaatappelpitjes uit de schil.
  • Weeg de juiste hoeveelheid granaatappelpitjes per persoon af.

 

Serveren
4
  • Snipper de ui fijn.
  • Meng de gesnipperde ui, 2/3 van de geschaafde amandelen en 1/4 el extra vierge olijfolie per persoon door de couscous (zie Tip).
  • Verdeel de couscous over de courgettehelften. Verdeel vervolgens de witte kaas erover.
  • Leg twee gevulde courgettehelften op elk bord. Garneer met de granaatappelpitjes, de overige amandelen en de balsamicocrème.

Tip: Heb je tijd over? Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin voor meer smaak.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders