HelloFresh
topBanner
Gepaneerde kabeljauw met pesto

Gepaneerde kabeljauw met pesto

met aardappelpuree en gebakken courgette

Lees meer

De kabeljauw in dit recept is met hengel en lijn gevangen, wat zorgt voor minimale bijvangst. Mede hierdoor verdient deze vis het MSC-keurmerk.

Labels:Lekker snel
Allergenen :VisMelk (inclusief lactose)NotenEiGlutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 g

Kruimige aardappelen

1 stuks

Courgette

1 stuks

Sjalot

2 stuks

Kabeljauwfilet

(BevatVis)

40 g

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

2 stuks

Vrije-uitloopei

(BevatEi)

25 g

Panko paneermeel

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Witte balsamicoazijn

2 el

Zonnebloemolie

2 tl

Mosterd

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3448 kJ
Energie (kcal)824 kcal
Vetten44.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers7.0 g
Vezels7 g
Eiwitten36 g
Cholesterol0 mg
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Keukenpapier
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken. Snijd de courgette in de lengte in kwarten en vervolgens in stukken van maximaal 1 cm dik. Snijd de sjalot in halve ringen van maximaal 1 cm dik. Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier. Besmeer beide kanten met de pesto en breng op smaak met peper en zout.

2

Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar.Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de sjalot en courgette 1 - 2 minuten. Voeg per persoon 1 tl witte balsamicoazijn toe, breng op smaak met peper en zout en verlaag het vuur. Dek de hapjespan af en stoof de groenten 10 - 12 minuten.

3

Klop 1/2 ei per persoon los in een diep bord.Doe de panko in een ander diep bord.Wentel de kabeljauw eerst door het ei en daarna door de panko tot de hele vis bedekt is met een laagje panko.Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan en bak de kabeljauw 2 - 3 minuten per kant.

4

Stamp de aardappelen tot een puree. Meng er per persoon: 1/2 el roomboter, 1 tl mosterd, een half ei en een scheutje melk door. Breng op smaak met peper en zout en verhit eventueel nog kort tot het ei gestold is. Verdeel de aardappelpuree over de borden. Leg op elk bord een kabeljauwfilet en schep de courgette en sjalot erbij.