HelloFresh
home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Fusion recepten
Gepaneerde kabeljauw met pesto

Gepaneerde kabeljauw met pesto

met aardappelpuree en gebakken courgette

QUICK & EASY
Lees meer

.

Labels:Quick & easy
Allergenen:VisMelk (inclusief lactose)NotenEiGlutenbevattende granen
Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

500 g

Kruimige aardappelen

1 stuks

Courgette

1 stuks

Sjalot

2 stuks

Kabeljauwfilet

(BevatVis)

40 g

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

2 stuks

Vrije-uitloopei

(BevatEi)

25 g

Panko paneermeel

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

2 tl

Witte balsamicoazijn

2 el

Zonnebloemolie

2 tl

Mosterd

scheutje

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3496 kJ
Energie (kcal)836 kcal
Vetten43.0 g
waarvan verzadigd12.7 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers15.6 g
Vezels7 g
Eiwitten37 g
Zout1.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Keukenpapier
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Bord
Aardappelstamper
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
.
.
1

• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken. • Snijd de courgette in de lengte in kwarten en vervolgens in stukken van maximaal 1 cm dik. • Halveer de sjalot in de lengte en snijd in halve maantjes van maximaal 1 cm dik. • Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier, besmeer beide kanten met de pesto en breng op smaak met zout en peper.

.
.
2

• Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de sjalot en courgette 1 - 2 minuten. Breng op smaak met een flinke snuf zout en wat peper, voeg per persoon 1 tl witte balsamicoazijn toe en verlaag het vuur. • Dek de hapjespan af en stoof de courgette 10 - 12 minuten.

.
.
3

• Klop 1/2 ei per persoon los in een diep bord.Doe de panko in een ander diep bord. • Wentel de kabeljauw eerst door het ei en daarna door de panko, zodat de vis goed bedekt is.Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan en bak de kabeljauw 2 - 3 minuten per kant.

.
.
4

• Stamp de aardappelen tot een puree. Meng er per persoon 1/2 el roomboter, 1 tl mosterd, een half ei en een scheutje melk door. Breng op smaak met peper en zout. Verhit eventueel nog kort om ervoor te zorgen dat het ei gestold is. • Verdeel de aardappelpuree over de borden, Leg op elk bord een kabeljauwfilet en schep de courgette erbij.