Gepaneerde kabeljauw met pesto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Gepaneerde kabeljauw met pesto

met aardappelpuree en gebakken courgette

Allergenen :
Vis
Cashewnoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

20 gram

Pesto genovese

(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)

4 stuk(s)

Ei

15 gram

Panko paneermeel

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Witte balsamicoazijn

1 tl

Mosterd

1

[Plantaardige] melk

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)630 kcal
Energie (kJ)2636 kJ
Vetten37.3 g
waarvan verzadigd11.3 g
Koolhydraten47.2 g
waarvan suikers4 g
Vezels8.8 g
Eiwitten26.3 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Keukenpapier
Hapjespan met deksel
Diep bord
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken.
  • Snijd de courgette in de lengte in kwarten en vervolgens in stukken van maximaal 1 cm dik.
  • Halveer de sjalot in de lengte en snijd in halve maantjes van maximaal 1 cm dik.
  • Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier, besmeer beide kanten met de pesto en breng op smaak met zout en peper.
2
  • Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de sjalot en courgette 1 - 2 minuten. Breng op smaak met een flinke snuf zout en wat peper, voeg per persoon 1 tl witte balsamicoazijn toe en verlaag het vuur.
  • Dek de hapjespan af en stoof de courgette 10 - 12 minuten.
3
  • Klop 1/2 ei per persoon los in een diep bord.
  • Doe de panko in een ander diep bord.
  • Wentel de kabeljauw eerst door het ei en daarna door de panko, zodat de vis goed bedekt is.
  • Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan en bak de kabeljauw 2 - 3 minuten per kant.
4
  • Stamp de aardappelen tot een puree. Meng er per persoon 1/2 el roomboter, 1 tl mosterd, een half ei en een scheutje melk door. Breng op smaak met peper en zout. Verhit eventueel nog kort om ervoor te zorgen dat het ei gestold is.
  • Verdeel de aardappelpuree over de borden, Leg op elk bord een kabeljauwfilet en schep de courgette erbij.