Gele-currysoep met kip en aardappel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gele-currysoep met kip en aardappel

Gele-currysoep met kip en aardappel

met paksoi en wortel

De bloemige citrussmaak van citroengras mist de bitterheid van andere citrussen. Het wordt zowel geprezen voor haar geur als voor haar smaak en verschaft een unieke heldere frisheid.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Soja
Tarwe
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ zakje(s)

Vietnamese saus

(Bevat Soja, Tarwe)

100 gram

Kippendijreepjes

¼ stuk(s)

Vers citroengras

150 gram

Aardappelen

90 ml

Kokosmelk

5 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Paksoi

½ zakje(s)

Gele currykruiden

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2469 kJ
Energie (kcal)590 kcal
Vetten33.6 g
waarvan verzadigd19.2 g
Koolhydraten43.2 g
waarvan suikers12.4 g
Vezels10.2 g
Eiwitten25.6 g
Zout4.5 g

Benodigdheden

Soeppan of grote pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid een bouillon van per persoon: 200 ml water en 1/4 kippenbouillonblokje.
  • Was of schil de aardappelen en snijd in partjes. Spoel af met koud water.
  • Snipper de sjalot en snijd de wortel in dunne halve maantjes.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

Soep maken
2
  • Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een soeppan of grote pan met deksel op middelhoog vuur en fruit de sjalot 1 minuut.
  • Voeg de kip, currykruiden, aardappelen en wortel toe en bak 3 minuten.
  • Voeg de kokosmelk en bouillon toe. Kneus het citroengras en voeg toe (zie Tip).
  • Verlaag het vuur en laat, afgedekt, 9 - 12 minuten zachtjes pruttelen.

Tip: Hoe meer je de stengel breekt, hoe meer smaak hij afgeeft.

Soep afmaken
3
  • Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein.
  • Voeg de paksoi toe en laat nog 3 minuten pruttelen.
  • Voeg de vissaus (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor) en Vietnamese saus toe aan de soep en roer goed door.
  • Controleer of de aardappelen en wortel gaar zijn. Breng eventueel op smaak met peper en zout of een scheutje vissaus.
Serveren
4
  • Haal het citroengras uit de soep.
  • Verdeel de soep over kommen of diepe borden.