Gekruide tomatencouscous met varkensworstjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gekruide tomatencouscous met varkensworstjes

Gekruide tomatencouscous met varkensworstjes

met Italiaanse groenten en frisse labne

We hebben de Italiaanse groentemix vast voor je gesneden. Hierdoor zet je deze heerlijke maaltijd al binnen 15 minuten op tafel!

Allergenen :
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

50 gram

Paprikareepjes

100 gram

Italiaanse groentemix

75 gram

Gesneden rode ui

2 stuk(s)

Varkensworstjes met tomaat en rozemarijn

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

⅓ zakje(s)

BBQ-rub

½

Tomatenpuree

75 gram

Volkoren couscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd)

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

40 gram

Labne

1 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

175 ml

Zoutarme runderbouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)841 kcal
Energie (kJ)3519 kJ
Vetten42 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers15 g
Vezels11.1 g
Eiwitten35 g
Zout4 g

Benodigdheden

Koekenpan
Hapjespan met deksel
Kom

Instructies

Bakken
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Roerbak de knoflook, paprikareepjes en groentemix 3 - 5 minuten. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan. Bak de varkensworstjes 10 - 12 minuten. Voeg halverwege de gesnipperde rode ui toe aan de pan met de varkensworstjes en laat de laatste 5 - 7 minuten meebakken.

Tip: Wil je tijd besparen? Kook dan alvast water voor de volgende stap.

Couscous bereiden
2

Voeg de tomatenpuree en per persoon: 1 1/2 tl Midden-Oosterse kruidenmix en 1 tl BBQ rub toe aan de hapjespan met groenten en bak 1 minuut. Bereid 175 ml runderbouillon per persoon. Voeg de bouillon toe aan de hapjespan met groenten en roer de couscous erdoorheen. Zet het vuur uit en laat het geheel 5 minuten afgedekt staan. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Volkoren couscous bevat in vergelijking met witte couscous 5 keer zoveel vitamine B2 en 3 keer zoveel vitamine E.

Labnesaus maken
3

Hak ondertussen de verse bladpeterselie en munt fijn. Doe de labne in een kom en meng met de verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.

Serveren
4

Verdeel de couscous over de borden. Schep de worstjes en gebakken rode ui op de couscous. Serveer met de labnesaus.