HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGekruide Tomatencouscous Met Varkensworstjes
topBanner
Gekruide tomatencouscous met varkensworstjes

Gekruide tomatencouscous met varkensworstjes

met Italiaanse groenten en frisse labne

Lees meer

We hebben de Italiaanse groentemix vast voor je gesneden. Hierdoor zet je deze heerlijke maaltijd al binnen 15 minuten op tafel!

Labels:Lekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenMelkEiSulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

100 gram

Paprikareepjes

200 gram

Italiaanse groentemix

(Kan bevattenSelderij)

150 gram

Gesnipperde rode ui

4 stuk(s)

Varkensworstjes met tomaat en rozemarijn

(Kan bevattenSelderij, Gluten, Ei, Mosterd, Soja)

1 zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

⅔ zakje(s)

BBQ rub

1

Tomatenpuree

150 gram

Volkoren couscous

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenMosterd, Soja, Lupine)

10 gram

Verse bladpeterselie en munt

80 gram

Labne

(BevatMelk, Ei, Sulfiet)

1 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

350 ml

Runderbouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3519 kJ
Energie (kcal)841 kcal
Vetten42.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers15.0 g
Vezels11 g
Eiwitten35 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Hapjespan met deksel
Kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Roerbak de knoflook, paprikareepjes en groentemix 3 - 5 minuten. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan. Bak de varkensworstjes 10 - 12 minuten. Voeg halverwege de gesnipperde rode ui toe aan de pan met de varkensworstjes en laat de laatste 5 - 7 minuten meebakken.

2

Voeg de tomatenpuree en per persoon: 1 1/2 tl Midden-Oosterse kruidenmix en 1 tl BBQ rub toe aan de hapjespan met groenten en bak 1 minuut. Bereid 175 ml runderbouillon per persoon. Voeg de bouillon toe aan de hapjespan met groenten en roer de couscous erdoorheen. Zet het vuur uit en laat het geheel 5 minuten afgedekt staan. Breng op smaak met peper en zout.

3

Hak ondertussen de verse bladpeterselie en munt fijn. Doe de labne in een kom en meng met de verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.

4

Verdeel de couscous over de borden. Schep de worstjes en gebakken rode ui op de couscous. Serveer met de labnesaus.