
Gekruide tomatencouscous met varkensworstjes
met Italiaanse groenten en frisse labne
We hebben de Italiaanse groentemix vast voor je gesneden. Hierdoor zet je deze heerlijke maaltijd al binnen 15 minuten op tafel!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
50 gram
Paprikareepjes
100 gram
Italiaanse groentemix
75 gram
Gesneden rode ui
2 stuk(s)
Varkensworstjes met tomaat en rozemarijn
½ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
⅓ zakje(s)
BBQ-rub
½
Tomatenpuree
75 gram
Volkoren couscous
(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd)
5 gram
Verse bladpeterselie en munt
40 gram
Labne
1 stuk(s)
Knoflookteen
Zelf toevoegen
1 el
Olijfolie
175 ml
[Zoutarme] runderbouillon
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Roerbak de knoflook, paprikareepjes en groentemix 3 - 5 minuten. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan. Bak de varkensworstjes 10 - 12 minuten. Voeg halverwege de gesnipperde rode ui toe aan de pan met de varkensworstjes en laat de laatste 5 - 7 minuten meebakken.
Tip: Wil je tijd besparen? Kook dan alvast water voor de volgende stap.

Voeg de tomatenpuree en per persoon: 1 1/2 tl Midden-Oosterse kruidenmix en 1 tl BBQ rub toe aan de hapjespan met groenten en bak 1 minuut. Bereid 175 ml runderbouillon per persoon. Voeg de bouillon toe aan de hapjespan met groenten en roer de couscous erdoorheen. Zet het vuur uit en laat het geheel 5 minuten afgedekt staan. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Volkoren couscous bevat in vergelijking met witte couscous 5 keer zoveel vitamine B2 en 3 keer zoveel vitamine E.

Hak ondertussen de verse bladpeterselie en munt fijn. Doe de labne in een kom en meng met de verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.

Verdeel de couscous over de borden. Schep de worstjes en gebakken rode ui op de couscous. Serveer met de labnesaus.