HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGekruide Koolvis Met Geroosterde Gekleurde Peen
topBanner
Gekruide koolvis met geroosterde gekleurde peen

Gekruide koolvis met geroosterde gekleurde peen

Met gebakken aardappelen en fetadressing

Lees meer

De oranje peen is de meest voorkomende peen, maar ook de minder bekende paarse en gele varianten zie je steeds vaker. Van oorsprong is de wortel zelfs wit van kleur. Volgens de overlevering ontwikkelden Hollandse boeren in de 18e eeuw een voorkeur voor de oranje wortels als steunbetuiging voor het koningshuis. Een leuk weetje, maar uit onderzoek blijkt dat de wortel al veel langer oranje is!

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Vastkokende aardappelen

1 stuk(s)

Gele wortel

1 stuk(s)

Paarse peen

1 stuk(s)

Peen

2 tl

Gedroogde tijm

½ stuk(s)

Knoflookteen

4 bosje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

75 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

75 gram

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Gemarineerde koolvis

(BevatVis)

Zelf toevoegen

4 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3259 kJ
Energie (kcal)779 kcal
Vetten38.0 g
waarvan verzadigd11.9 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers17.5 g
Vezels14 g
Eiwitten34 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Snijplank
Fruitmesje
Hapjespan met deksel
Oven
Bakpapier
Bakplaat
Kom
Staafmixer
Aluminiumfolie
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Verhit per persoon 1 el olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

2

Snijd ondertussen de gele, paarse en oranje peen in dunne plakjes. Leg de plakjes peen op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de overige olijfolie, de gedroogde tijm en peper en zout naar smaak. Rooster de peen in 20 – 25 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Hak de bladpeterselie grof.

4

Meng de feta met de yoghurt, de knoflook en peper naar smaak in een hoge kom. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus.

5

Haal ondertussen het plastic van het bakje gekruide koolvis. Bedek het bakje met aluminiumfolie en zet de vis de laatste 10 – 14 minuten bij de peen in de oven.

6

Serveer de vis met de gebakken aardappelen en de geroosterde gekleurde peen. Garneer met de fetadressing en de bladpeterselie.